Най-голямата глоба в света на американския футбол е факт

Скандалите около популярни спортисти не са никаква рядкост. Един от последните такива е с куотърбека на Кливланд Браунс – Дешон Уотсън.
Той бе обвинен от над 20 жени, че в периода 2020-2021 г. в сексуален тормоз. Всички тези жени са масажистки, с които Уотсън се е свързал, а когато се е стигало до въпросната услуга, той се е държал непристойно, като ги е опипвал, събличал се е чисто гол и е отказвал да се покрие, като също така ги е склонявал към орална любов.
По принцип подобни обвинения срещу популярна личност не са рядкост в последните години, но наистина рядко последват бързи санкции. От Forbes разбираме, че Дешон Уотсън се е споразумял с NFL да бъде наказан за цели 11 мача.
Наказание, което първоначално е било предвидено да бъде на половината, но след остри критики в социалните мрежи е увеличено. Освен това, куотърбекът ще трябва да плати глоба в размер на 5 милиона долара, която ще отиде за благотворителност.
Оказва се, че тази глоба е най-голямата, поставяна на играч от NFL в историята. По още 1 милион долара ще дарят както клуба, така и самата организация, а всички 7 милиона долара ще бъдат разпределени между неправителствени организации, които имат за цел да образоват младите хора какво са здрави взаимоотношения, за да прибягват до неприемливо сексуално поведение.

Според споразумението, Дешон Уотсън ще трябва да премине през специална програма за лечение с поведенчески експерти. Самият той премина в Браунс съвсем наскоро, като подписа петгодишен договор на стойност 230 милиона долара. Но през първия си сезон той ще получи едва 1 милион от тази сума. Е, след наказанието от 11 мача ще загуби около 630 000 долара.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Новата любов на Деми Ловато

Ето че не мина много време откакто се заговори, че Деми Ловато има нов мъж в живота си и вече стана ясно дори и кой е той. Новата двойка беше забелязана публично, като снимка след романтичната им среща за вечеря в Ню Йорк също се появи в медийното пространство. На […]