Неочаквана смърт в една европейска монархия

Изминаващата седмица започна с тъжна вест на монархическото семейство на Лихтенщайн. На 5 декември неочаквано е починал принц Константин – най-малкият син на монарсите принц Ханс-Адам Втори и принцеса Мари.
51-годишният Константин е бил седми по ред за наследяване на престола. Причината за смъртта му не се уточнява в официалното съобщение на сайта на Лихтенщайн.
Константин е роден през 1972 г. и е завършил университета на Залцбург. През 1999 г. се жени за бившата водеща от Националната телевизия на Австрия Мари Калноки, с която имат три деца. Това са 20-годишният принц Мориц, 18-годишната принцеса Джина и 15-годишният принц Бенедикт.
Лихтенщайн е една от най-малките монархии в Европа, но пък е единствената, в която все още важи строгото правило, че единствено мъжки наследник може да бъде следващия монарх на страната. Така Мориц става седми, а Бенедикт – осми поред за наследяването на престола на Лихтенщайн.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Жени насметоха Златимир Йочев в ефир, такова чудо не се е случвало в ефир

Златимир Йочев се видя в чудо този четвъртък, след като до него на канапето на „Тази сутрин“ по bTV се подредиха само жени. И опитите му да се пошегува с тях удариха на камък, а жените го смъмриха и накараха да замълчи.  Още от началото водещият се усети, че в […]

Subscribe US Now