Килиън Мърфи и защо славата е вредна

Макар и с няколко сериозни роли – “28 дни по-късно”, “Вятърът в ечемичените ниви”, “Закуска на Плутон” и дори “Батман в началото”, Килиън Мърфи оставаше малко встрани от вниманието, което получават повечето американски звезди от неговата величина.
Едва след сериала Peaky Blinders 46-годишният ирландец си спечели заслужено признание и вярна фен аудитория, която можеше да цитира репликите на Томи Шелби – ветеран от Първата световна война, превърнал се в безскрупулен престъпен бос в Бирмингам.
“Струва ми се, че хората остават малко разочаровани. За мен това е ОК – означава, че съм си свършил работата. Феновете на сериала са страхотни, но понякога ми е малко тъжно, че не мога да им осигуря тази харизма и увереност. Томи е моя пълна противоположност.”
Това казва Мърфи в интервюто си за Rolling Stone, когато обсъжда героя си от Peaky Blinders. Живее в родната си Ирландия, където за щастие не му обръщат особено внимание, когато се разхожда по улиците. “Обикновено съм вкъщи или с приятели, освен ако не трябва да снимам филм. Не обичам да ме снимат на улицата – струва ми се обидно.”
Килиън, който съвсем скоро ще видим в един от най-очакваните филми на 2023 г. – “Опенхаймер”, говори в интервюто и за славата. “Струва ми се, че най-качествените хора работят от любов към работата си, не заради нещо друго. Те просто изпитват необходимост да работят, а не просто да са известни или да печелят внимание”.
Точно това очакваме да видим и от ролята му в “Опенхаймер” на Кристофър Нолън, в който се проследява работата и живота на Робърт Опенхаймер – създателя на атомната бомба. “Това е най-добрият сценарий, който съм чел. Той (Нолан – б.а.) искаше всичко да е единствено през погледна на Опенхаймер. И смятам, че филмът е сензационен.”
Премиерата на “Опенхаймер” е на 21 юни. Peaky Blinders e наличен за стриймване в Netflix. А цялото интервю на Килиън Мърфи за Rolling Stone е тук.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Скритият талант на Кейт Мидълтън

През годините сме виждали Кейт Мидълтън в какви ли не роли покрай основната й – доскоро херцогиня на Кенсингтън, а отскоро принцеса на Уелс. Дали ще демонстрира умения по някой спорт или ще сипва бира в някой пъб, тя винаги е просто перфектна. Миналата събота, 13 май, в Ливърпул се проведе […]

Subscribe US Now