Никола Цолов записа историческа първа победа във F3 в Монако

Никола Цолов кара своя втори сезон във F3 и всички стискаме палци нещата да му се получат и да успее да се изкачи до F2, а след това и до F1.
Няма да бъде лесно, ако това се случи, но Цолов продължава да демонстрира, че няма да се откаже лесно от мечтата си. През изминалия уикенд той не само взе участие в надпреварата в Монако, но дори спечели спринтовото състезание.
Това бе първа победа във F3 за Никола Цолов, откакто той е част от шампионата. Също така, Цолов се превърна в първия българин, който печели състезанието от F3 на градската писта в Монте Карло.
На основното състезание обаче българинът не успя да покаже най-доброто от себе си и завърши на последното 27-мо място. След Гран При на Монако Никола Цолов е под номер 12 във временното класиране във F3. До края на сезона има още шест състезания и българинът има съвсем реални шансове да финишира в топ 10 след приключването и на последния кръг.
Следващото състезание, на което ще видим Никола Цолов в действие, е на пистата в Барселона. То ще се проведе между 21 и 23 юни. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Никола Цолов продължава да следва огромната си мечта

Никола Цолов кара своя втори сезон във F3 и всички стискаме палци нещата да му се получат и да успее да се изкачи до F2, а след това и до F1. Няма да бъде лесно, но Цолов продължава да демонстрира, че няма да се откаже лесно от мечтата си. През […]

Subscribe US Now