Новак Джокович обратно в играта

След като бе депортиран от Австралия през януари и не получи възможност да се състезава на Откритото първенство в страната, Новак Джокович се върна в родна Сърбия и предпочете да запази мълчание за бъдещите си ходове. Решението на министъра да депортира играча означаваше, че той ще получи забрана за повторно влизане в продължение на три години.
Тогава се появи информация, че Ноле може все пак да склони да се ваксинира, за да вземем участие в следващите турнири от Големия шлем.
Близо месец след австралийската сага обаче, Джокович коментира кариерните си планове по време на интервю за BBC. И беше категоричен, че няма да вземе участие в предстоящите състезания, ако от него се изисква да се ваксинира срещу COVID-19.
Сега от CNN научаваме, че независимо от твърдата позиция на тенисиста с отказа му да се ваксинира, Австралия все пак ще отмени тригодишната забрана на Джокович да влиза в страната, проправяйки пътя на бившия номер 1 в света да участва в Australian Open през 2023 г.
На 16 ноември главният изпълнителен директор на Tennis Australia Крейг Тайли каза, че се надява Джокович да играе на Australian Open през януари следващата година.
“Има нормален процес на кандидатстване за виза, през който всички играчи преминават в момента”, каза Тайли пред информационната агенция Australian Associated Press (AAP).
“Не мисля, че трябва да има преференциално отношение, за когото и да било. Но напълно очаквам да имам отговор за всички до времето, когато трябва да резервират полетите си и да дойдат, включително Новак”, допълни още директорът. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Нов детайл за личността на кралица Елизабет

Кралица Елизабет Втора е човек, чиято загуба продължава да предизвиква емоции у много хора. Оказва се, че всеки, който я е срещал на живо, е останал силно впечатлен от личността й и всеки ден научаваме нови и нови подробности за това какъв човек е била тя. Един любопитен детайл за […]

Subscribe US Now