Ново “наказание” за принц Хари

Много са детайлите, чието уточняване предшества погребението на кралица Елизабет – то ще бъде на 19 септември, който ще бъде и неработен ден. За разлика от последното погребение от подобна величина обаче – това на принц Филип миналата година, това на кралицата е държавно погребение.
Което означава, че всичко – включително и дрескодът, е малко по-строго.
Преди ден Бъкингамският дворец потвърди, че за церемониалните събития преди него, както и за самия 19 септември, единствено работещите членове на кралското семейство с военен ранк ще носят военните си униформи.
Това означава, че униформени ще видим крал Чарлз III, принц Уилям, принцеса Ан и принц Едуард. Принц Андрю и принц Хари обаче не са работещи членове и ще трябва да се задоволят със семпли тъмни костюми.
За 62-годишният Андрю обаче е направено едно изключение – на последното бдение край ковчега на майка си, той има право да облече военната си униформа в знак на уважение към покойния монарх.
От People ни напомнят, че принцът е служил 22 години в кралския флот, но военните му почести бяха отнети през януари тази година заради секс скандала с Вирджиния Джуфре. Принц Хари е служил десет години в британската армия, като загуби военните си привилегии през 2020 г., след като със съпругата му Меган Маркъл решиха да се оттеглят от официалните си роли в кралското семейство.
Говорител на принц Хари побърза да разсее слуховете за ново напрежение в кралското семейство, като пусна изявление, че “десетилетие военна служба не се измерва от униформата” и помоли фокусът да остане върху живота и наследството на Елизабет II.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Колко важно е да бъдеш Малката русалка

С ролята на Ариел – една от най-емблематичните принцеси на Disney, Хали Бейли се гмурна в дълбокото по много причини. Но участието ѝ в “Малката русалка” е повече от специално.  Пред People актрисата споделя, че ролята променя живота ѝ. В началото тя навлиза с плахи стъпки в нея и не се е чувствала толкова […]