Новото начинание на Силвия Аздреева

На 15 май 35-годишната петричанка Силвия Аздреева направи така, че цяла България да споменава името ѝ с гордост.
След като изкачи първо най-високият връх на света – Еверест, ден след това тя успя да развеее българското знаме и на друг осемхилядник – Лхотце.
Страхотното постижение на българката ни накара искрено да се възхищаваме на упоритостта и силната ѝ воля.
И тъй като бързо се превърна в наша любимка, признаваме си, че честичко обръщаме внимание на профилите ѝ в социалните мрежи.
Именно оттам научихме, че Силвия създава фондацията “Заедно към върха” / “Together to the summit”.
Тя е в подкрепа не само на нови предизвикателни експедиции, но и на устойчивото развитие и съхранението както на природните ресурси, така и на културните традиции на местните общности, с които хора като Силвия имат контакт по време на експедициите.
Освен това алпинистката уточнява, че фондацията ѝ е и в подкрепа на образователното, професионалното и кариерното развитие на младите хора.
“Винаги съм вярвала, че всеки връх е едно ново начало, че успехът и опитът трябва да бъдат споделени, че носим отговорност за това в какво общество живеем и каква природа ще оставим на следващите поколения”, пише Силвия Аздреева в своя Facebook профил
Допълва, че винаги е смятала, че жените имат качествата волята, устремът и характерът да посрещат всяко предизвикателство.
“Жените трябва да имат пълноценна роля в нашето общество, затова ще подкрепяме инициативите, които способстват за тази кауза”, категорична е алпинистката.
Тя уточнява, че на Facebook страницата на фондацията ще публикува всички новини за дейностите и инициативите, които се надява, че ще реализира с помощта на всички свои последователи.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ето кои продължават изненадващо в "Звездите в нас" СНИМКИ

Тази неделя сцената на „Звездите в нас“ се превърна в истински музикален и актьорски спектакъл. Без да се колебае, журито на формата определи вечерта за най-силната до момента. ТИТА, Софи Маринова, Дони и Виктор Калев избраха да се възползват от втората си и последна възможност да допуснат не два, а […]