От Селена Гомес до Брад Пит – звездите, на които им е забранено да влизат в определени държави

Да си знаменитост има определени предимства, като например възможността да пътуваш по света. Въпреки това, понякога известността идва с повишен контрол и често води до сблъсъци с други култури и закони по време на пътуване.
Много звезди са били (някои все още са) в черния списък за влизане в някои държави, поради личните им възгледи, криминалните им досиета и различни други причини. Да видим 15 такива примера, подбрани от Stars Insider.
Крис Браун
Поради присъдата си за домашно насилие срещу бившата си приятелка Риана, Крис Браун няма право да влиза нито в Австралия, нито в Обединеното кралство.
Джъстин Бийбър
Според Time Бийбър е нападнал фотограф в Аржентина и е показал неуважение към знамето на страната по време на концерт. Освен това Китай му забраняват да посещава държавата, поради непристойното му поведение като артист.
Брад Пит
Заради представянето на 14-ия Далай Лама по положителен начин и неблагоприятното представяне на комунистическите военни офицери във филма “Седем години в Тибет”, на Пит първоначално му е забранено да влиза в Китай. Въпреки това през 2016 г. той отново успява да посети страната.
Саша Барон Коен
Филмите на Саша Барон Коен “Диктаторът” и “Борат” водят до забрана за влизането му в Таджикистан и Казахстан. Органите на страните смятат, че филмите са със съдържание, което те намират за силно обидно.
Селена Гомес
Селена е изправена пред забрана за влизане в Русия, заради подкрепата си за правата на ЛГБТИ+, докато в Китай й е отказан достъп заради снимка, която прави с Далай Лама.
Харисън Форд
От 1995 г. на Форд е отказан достъп до Китай. Причината е подкрепата му за независимостта на Тибет.
Алек Болдуин
Актьорът е изправен пред забрана за влизане във Филипините, защото пуска шега за “филипински булки по пощата”, докато е в страната.
Майли Сайръс
На певицата ѝ е забранено да стъпва в Китай, заради противоречива снимка, на която “присвива очи”. Доминиканската република също не я желае на територията си, защото изпълненията й противоречат на морала и обичаите на страната.
Akon
Шри Ланка затваря границите си за изпълнителя, заради видеоклипа му “Sexy Chick”, показващ провокативно парти около басейн близо до статуя на Буда.
Марта Стюарт
Поради криминалното й досие в САЩ, на Стюарт е отказан достъп до Обединеното кралство.
Майк Тайсън
The Guardian пише, че Нова Зеландия забранява влизането в страната на бившия боксьор. Причината е присъдата му от 1992 г.
Парис Хилтън
Криминалното минало на Парис Хилтън пък е причина да ѝ бъде забранено посещението на Япония.
Снуп Дог
Рапърът получава вето да влиза в скандинавската нация за срок от две години, заради опита му да внесе марихуана в Норвегия.
Лили Алън
Въпреки отмяната на забраната, на певицата ѝ е отказан достъп да влиза в САЩ през 2007 г., заради ареста й в Лондон след нападение над папарак.
Лейди Гага
На Гага ѝ е забранено да влиза в Индонезия, защото Фронтът на ислямските защитници я смята за “разрушител на морала”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

И принц Уилям без брачна халка

Снимките на Кейт Мидълтън, с която тя събираше толкова похвали в последните години, вече никога няма да бъдат гледани по същия начин. Винаги ще витае съмнението, че те могат да са манипулирани и изменени, за да поддържат точно определен имидж. Разбира се, причина за всичко това стана кадърът от Деня […]

Subscribe US Now