Уди Алън се оттегля от киното

Със сигурност няма да ни стигнат нито пръстите на ръцете, нито те на краката, за да преброим филми, които Уди Алън е режисирал. Да не говорим пък тези, за които е написал сценария.
Кариерата на режисьора е много пъстра и за всички тези години той успя да се превърне в легенда в Холивуд. Отново всички налични пръсти по тялото няма да са достатъчни, за да преброим номинациите на Алън за Оскар.
От всички тях обаче той успя да спечели четири статуетки. Последният филм, режисиран от Уди Алън, който се завъртя по кината, бе “Фестивалът на Рифкин” (2020 г.), а се оказва, че той ще се е окаже и предпоследен в кариерата му.
В интервю за испанския вестник La Vanguardia Алън казва, че възнамерява да се оттегли от света на киното. А следващият филм, върху който работи, да се окаже и негов последен. Но няма да стои и да се чуди какво да прави, защото 86-годишният режисьор ще се фокусира върху писането. Неговата цел е да напише роман.
Уди Алън твърди, че последният му филм трябва да се снима във Франция по-късно тази година и много да напомня на “Мач Пойнт” (2005 г.) със Сакрлет Йохансон.
През последните години за режисьора не бе никак лесно, особено след обвиненията срещу него в сексуално насилие от осиновената му дъщеря Дилън Фароу. Заради тях сделката на Алън с Amazon за четири филма на стойност 68 милиона долара пропадна, пише The Hollywood Reporter.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Eмили Тротинетката шокира с признания за родителите си: Мразех ги, добре че умряха!

Емили Йорданова, по-известна като Емили Тротинетката заради фученето си по магистралата със 120 километра в час, не спира да шокира обществото. Този път го направи с изказвания. Емили не е израснала в дом, но се оказа тормозено дете. А това, което споделя за родителите си, е повече от фрапиращо. “Моите […]

Subscribe US Now