Жената до Леонардо ди Каприо на корицата на Vogue

Леонардо ди Каприо и колежката му от предстоящия филм Killers of the Flower Moon – Лили Гладстоун, отново си партнираха, този път като звезди на корицата на октомврийския брой на британския Vogue.
В интервю, направено преди стачката на SAG-AFTRA, двамата разказват за сътрудничеството си в епичната история на Мартин Скорсезе, в която играят съпруг и съпруга – Ърнест и Моли Бъркхарт – двойка, живееща в резервата Осейдж през 20-те години на миналия век в Оклахома, когато местните забогатяват от добивите на петрол на територията на резервата им. От индианците споменатият период се помни и като “годините на терора”, понеже членове на племето са поголовно избивани от мистериозен извършител.
Това е изключително рядка публична изява за Ди Каприо, който почти никога не сяда за дълги интервюта или позира за корици. Този път обаче актьорът прави изключение и заедно Гладстон разговаря с писателя Афуа Хирш и застава пред обектива на фотографа Крейг Макдийн.
“Нямаше никакво четене на сценарий”, спомня си Ди Каприо за първата среща на него и Скорсезе с Гладстон в Zoom. “Марти просто инстинктивно разбра, че Лили е тази, която му трябва. В очите ти, Лили, имаше истина, която той виждаше дори на екрана на компютъра. Никога досега не се е случвало Скорсезе да срещне някого и веднага след това да има това гравитационно привличане и инстинкт да каже: “Нека не чакаме нито минута повече.’
С тези думи започва интервюто с Vogue Леонардо ди Каприо, който не крие, че колежката му е “абсолютно удивителна в този филм”. “Тя изнася цялата история на плещите си.”
Двамата споделят екрана с Робърт де Ниро, Джеси Племънс, Кара Джейд Майърс, Джаней Колинс, Джилиан Дион и Танту Кардинал във филма, който проследява историята за разследването на ФБР на поредица от убийства на хората от Осейдж, извършени в Оклахома в началото на 20-те години на миналия век.
“Това е напълно забравена част от американската история и отворена рана, която все още тлее”, казва Ди Каприо. “Холивуд има дълга история и богато минало в изобразяването на индианския народ. Трябва да направим повече. Знаете ли, ние вървим към голяма равносметка на нашето минало. Колкото повече тези истории могат да бъдат разказани по правдив начин, толкова повече това може да стигнем до някакъв лечебен процес.”
За да влезе по-дълбоко в историята Ди Каприо се премества в Тълса, Оклахома месеци преди старта на снимките и редовно пътува до индианския резерват с цел да се потопи в разказите на местните. Чутото и видяното го разтърсват из основи и го амбицира да изиграе персонажа си с още по-голяма достоверност.
“Надявам се филмът да се превърне в разплата, да даде справедливост и да запознае хората с тази ужасяваща глава от американската история. Не мога да ви опиша колко важно е това за мен”, заявява актьорът.
Що се отнася до Лили Гладстон, преди Мартин Скорсезе да я избере за ролята на Моли Бъркхарт, актрисата има две малки роли в драмата Certain Women и сериала Reservoir Dogs.
Кариерата ѝ не върви по мед и масло, тъй като според нея, не изглежда като типичната актриса. На 35 години Гладстон си прави професионална равносметка и решава, че достатъчно е чакала звездния си пробив и е време да се отдаде на нещо друго. Същата година гледа популярно видео за изчезването на земните пчели в социалните мрежи и планира да посвети зрялата част от живота си на спасяването им.
Тогава идва обаждането от Скорсезе, което променя живота ѝ.  Леонардо ди Каприо и Лили Гладстон се срещат направо на снимачната площадка, с важното уточнение, че според първите планове на Скорсезе общите сцени на Ди Каприо и Гладстон са се брояли на пръсти.
След като първоначално избира Ди Каприо да изиграе агента на ФБР Том Уайт – роля, която в крайна сметка отива при Племънс, Мартин Скорсезе обаче прави промени по сценария и филма. Режисьорът всъщност решава да постави героинята Моли на Гладстоун в центъра на историята.
“След определен момент разбрах, че правя филм за всички бели момчета”, казва наскоро Скорсезе пред Time, което го кара да преосмисли начина, по който всъщност трябва да разкаже историята.
“Не бяхме потопени в историята на Осейдж”, обяснява Ди Каприо за първоначалните чернови. “Затова Марти изведе Лили напред. Имаше тази мъничка, малка сцена между Моли и Ърнест, която провокира такава емоция в нас по време на четенето и ние просто започнахме да навлизаме в това какво представлява тази връзка, защото беше толкова изкривена, странна и различна от всичко, което съм преживявал досега.”
Добрата новина е, че българската публика ще може да види Killers of the Flower Moon. Филмът ще бъде показан в рамките на филмовия фестивал CineLibri през октомври.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мис България 2022 Александра Кръстева: "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си"

През 2022 г. избрахме Мис България в лицето на (тогава) 18-годишната Александра Кръстева от София. И въпреки че преди броени дни беше титулувана новата Мис България 2023 г. – 17-годишната варненка Елизабет Кравец, Александра предава короната си с радост. Защото за тази една година с титлата за най-красива българка, вече си […]

Subscribe US Now