Отказът на Джордж Р.Р. Мартин

Вече дори не можем да си спомним отколко време Джордж Р.Р. Мартин обещава, че дългото чакане за Winds of Winter ще приключи.
Последната книга от поредицата му за “Песен за огън и лед” стана още по-очаквана след разочароващия за много фенове последен сезон на Game of Thrones. Защото всички искат да видят как самият Мартин ще завърши историята.
През последните няколко години Джордж Р.Р. Мартин даваше малки насоки към това как върви работния процес, като признаваше, че не е толкова бърз с писането, колкото му се иска. Но пък това е и разбираемо предвид факта, че е бил замесен и в създаването на “Домът на дракона” (House of the Dragon).
Оказва се обаче, че феновете ще трябва да чакат още за последната книга. А колко точно – не се знае. В интервю за Vanity Fair Джордж Р.Р. Мартин казва, че се е отказал от това да предвижда кога ще завърши Winds of Winter.
Признава, че е постигнал напредък, но не иска повече да дава каквито и да било прогнози, защото те не се осъществяват, а после и той, и феновете са разочаровани. Но наистина има светлина в тунела, за която трябва да благодарим на пандемията.
Авторът казва, че пред последните две години заради изолацията и намаления брой пътувания и публични появи, които трябва да прави, му е останало много повече време за писане.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

И Чарлийз Терон го направи

Ако някой реши да прави списък с имената на знаменитостите, които напоследък споделят снимки в социалните мрежи без дрехи, ще падне дълго четене на имена. Естествено, в повечето случаи в коментарите под кадрите следват сърца и огньове като емотикони. Хората се радват, упрекват, заклеймяват, но… не остават безучастни спрямо провокацията. […]