Откриха скулптурата „Очакване“ на вълнолома

admin

Скулптурата „Очакване“ бе открита днес на вълнолома от Коста Базитов, зам.-кмет на Община Варна, и арх. Владимир Попов, автор на композицията. Изпълнител на творбата е скулпторът Андрей Лекарски – един от тримата български автори, излагали свои произведения в Музея на модерното изкуство в Париж. Стих от големия поет Валери Петров допълва композицията.

„Благодаря на екипа, който реализира този проект. Освен очакване, тази скулптура символизира и изпращане – на послания от Варна към света чрез морето”, заяви Коста Базитов. На събитието присъстваха Антония Йовчева, директор на дирекция “Култура и духовно развитие”, представители на Пристанище Варна, културни дейци, граждани.

Художествената пластика “Очакване” е поставена върху вълнолома след официално съгласуване с Главното управление на ДП „Пристанищна инфраструктура”, което стопанисва и управлява варненския вълнолом и прилежащата му брегова ивица, след одобрение от Експертния съвет по естетизация на градската среда и от Експертния съвет по устройство на територията към Община Варна и след положително становище от специализирана фирма, която е одобрила техническите условия за изграждането на бронзовата пластика на избраното място. Възлагането на изпълнението на проекта „Очакване“ е осъществено по реда на Закона за обществените поръчки.

Next Post

Резервите на Спартак Вн загубиха от юношите на Черноморец Балчик

Скулптурата „Очакване“ бе открита днес на вълнолома от Коста Базитов, зам.-кмет на Община Варна, и арх. Владимир Попов, автор на композицията. Изпълнител на творбата е скулпторът Андрей Лекарски – един от тримата български автори, излагали свои произведения в Музея на модерното изкуство в Париж. Стих от големия поет Валери Петров […]

Subscribe US Now