Отстъпката, на която е готов крал Чарлз

Чарлз е на трона вече почти четири месеца, но като че ли се сблъсква с повече трудности, отколкото с радостите на кралския живот. На фона на все по-засилващите се настроение дали е нужна монархията, както и на последствията от разкритията в автобиографията на принц Хари, Чарлз подготвя коронацията си.
Може програмата на събитието да е горе-долу ясна, но това съвсем не важи за това кой от близкото обкръжение на краля ще присъства на церемонията. А, ако съдим по някои сведения в различни медии, той иска край него да са и двамата му сина.
“Първо съм баща, после крал”, са думите на Чарлз, когато съветниците му го предупреждават да не настоява за присъствието на Хари и Меган на коронацията, според New Idea. Според Express пък кралят е потърсил допълнителна помощ в усмиряването на децата си.
Чарлз е помолил архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби да убеди принц Уилям, че принц Хари и съпругата му трябва да присъстват на тържествената церемония на 6 май в Уестминстърското абатство.
Кралят смята, че отсъствието на семейството на по-малкия му син ще привлече повече внимание, отколкото… присъствието им на коронацията. Според престолонаследника принц Уилям обаче Хари ще използва събитието, за да направи някакъв “номер”.
Express цитират и скорошно проучване на общественото мнение във Великобритания, според което две трети от британците смятат, че Хари трябва да присъства на церемонията. А тя ще бъде водена от архиепископа на Кентърбъри – същият, който се очаква да сдобри братята.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Актрисата от "Приятели", която нарече Матю Пери "смел"

Маги Уилър, актрисата, популярна най-вече с ролята си на Джанис от “Приятели”, изключително ласкаво се изказа за своя колега, и романтична половинка от сериала, Матю Пери. Маги нарече актьора “смел”, имайки предвид преживяванията, които той споделя в автобиографичната книга, която издаде наскоро. Звездата от “Приятели” реши да разкрие пред целия […]