Памела Андерсън проговори – за изнасилванията, за малтретирането и за бурния си живот (и за тройката на Джак Никълсън)

Наскоро стана ясно, че със задачата да представи истинската Памела Андерсън се заема… самата тя. Прави го чрез документалния филм за живота си – Pamela, a love story, чиято премиера очакваме на 31 януари в Netflix.
По същото време трябва да се появи и автобиографията й Love, Pamela, която разглежда отношенията с децата й, любовния й живот и работата ѝ. 
Още преди скандалният документален филм и автобиографията да са видели бял свят обаче, Памела прави разкритие след разкритие. В откровено интервю за Variaty тя разкрива някои пикантни подробности за живота си.
Колко пикантни ли? Ами като факта, че е видяла как Джак Никълсън прави тройка в имението на Playboy… Толкова пикантни. Да, 55-годишната звезда от “Спасители на плажа” наистина разказа как улавя в крачка носителя на Оскар с “две красиви жени”, когато влиза в банята, за да си оправи червилото.
“Всички се кикотеха и се целуваха до стената. Минах покрай тях, за да използвам огледалото над мивката. Опитвах се да не гледам, но не можах да се сдържа и хванах погледа му в отражението. Предполагам, че това го доведе до края, защото се изсмя, усмихна се и ми каза: “Благодаря, скъпа”, разкрива Андерсън пред списанието.
Памела си припомня и още една скандална случка от април 1991 г. В първия си ден на снимачната площадка за сериала Home Improvement тя излиза от съблекалнята си и вижда звездата на поредицата Тим Алън да се разхожда по халат в коридора. По това време актрисата е на 23 г. в зората на холивудската си кариера, а Тим Алън е едно от най-познатите лица в индустрията.
“Дойде към мен, разтвори халата си, а под него беше напълно гол. Каза, че така е честно, понеже той вече ме е виждал чисто гола. Сега сме били квит. Засмях се от неудобство”, разказва Памела Андерсън. Тя обаче не си спомня случката с лоши чувства, нито го приема за сексуално посегателство. “Тим е комик, неговата работа е да прекрачи границата. Сигурна съм, че не е имал лоши намерения.”
Преди 33 години Памела Андерсън е на 22. Пристига в Лос Анджелис от Канада като хлапе, което бяга от насилствен годеник. Списание Playboy поема сметката за хотела, както и самолетния й билет за първа класа, надявайки се, че момичето със свежо лице може да бъде потенциален модел на корицата за изданието през февруари 1990 г.
Всъщност Playboy се справят отлично с избора си, защото с течение на времето Андерсън става следващата северноамериканска секс бомба (точно както Мерилин Монро преди нея) и една от най-разпознаваемите жени в света. За нея следват рекордните 11 корици на мъжкото списание и сериалът “Спасители на плажа.”
В много отношения феноменът “Спасители на плажа” – гледан в около 150 страни по света, лежи на нейните плещи. По онова време в лицензионните договори за излъчване на сериала присъстват така наречените клаузи за Памела, защото много от международните телевизионни оператори се интересуват да закупят само епизодите, в които тя се появява. Нещо, заради което актрисата казва, че никога не е била компенсирана.
Памела твърди, че в първия сезон е изкарвала само 1500 долара на епизод. И макар да се смята, че към края на сериала е взимала 300 000 на епизод, колегата й Дейвид Хаселхоф, който също е и продуцент, с печелил много повече. И продължава да го прави, защото Amazon Prime лицензира ремастерираната серия за своята библиотека през 2019 г. За разлика от него, Андерсън не взима и стотинка.
“Продуцентите на “Спасители на плажа” направиха състояние”, казва тя. “Просто нямах нито кой да ме представлява, нито нужното ноу-хау. Някак човек не си дава сметката, че когато прави телевизионен сериал, той ще стане толкова популярен и че някак подписваш живота си.”
И макар за филма “Спасители на плажа” от 2017 г. да й правят нищожно предложение за епизодична роля, продуцентите не спират да настояват и да й се обаждат да участва. “Ставаше наистина, наистина ужасно”, казва тя. “Казаха, че искат да го направя като услуга. А аз им отговорих: “Правя услуги на животните, не на Paramount.” Толкова много ме тормозиха, за да се съглася. Искаха да го направя без пари, като жест на почит или нещо подобно.” Тя, разбира се, отказва.
В хода на разказа си Памела Андерсън неволно въвежда ерата на таблоидите, с натрапчивия блясък на брака й с Томи Лий и онзи откраднат секс запис, който съсипва животи, както самата тя го определя.
Близо три десетилетия след този скандал, който донякъде е виновен и за разпадането на брака й, Андерсън е принудена да преживее унижението на Hulu със сериала Pam & Tommy. Защото, както казва, никой не я е питал дали има нещо против да се “бърка в старата рана” и да излиза подобна поредица. Сериал, който носи толкова много болка, а за самата Памела не отразява и цялата истина.
Но актрисата не таи лоши чувства. “Казах на Netflix: “Бих искала да поканя Лили Джеймс на премиерата на филма. Мисля, че е трудно да играеш някого, за когато не знаеш цялата история. Нямам нищо против Лили Джеймс. Мисля, че тя е красиво момиче и просто си вършеше работата. Но идеята, че всичко това се случва, беше наистина смазваща за мен”, споделя още за филма. 
Сега Андерсън живее огледалната версия на 22-годишното си аз. Събужда се в 4 или 5 сутринта, горе-долу по същото време, когато някога се е прибирала вкъщи след нощ на купони с Томи Лий.
Имота в Лейдисмит, където живее в момента, купува преди десетилетия от баба си. Родителите й се грижат за петте й кучета, осиновени от цял свят, докато е пътувала. И за първи път, откакто се помни, е сама.
“Връщам се по стъпките на детството си. Дърветата ме познават от раждането ми. Краката ми първи докоснаха земята, където живея сега. Тук написах и автобиографията си. Обичам да наричам книгата моята “Аве Мария”. Беше важно да се върна и да видя какво си спомням, за да разкажа една цяла история.”
Памела Андерсън се връща към детството си, като разказва мъчителните спомени за десетките пъти, в които с брат ѝ са ставали свидетели как баща ѝ малтретира физически майка ѝ. Това ранно излагане на домашно насилие оформя предпочитанията на Андерсън към определен тип мъже – по-скоро лоши момчета, но я учи и как да се защитава.
Първото й сериозно гадже в гимназията я изритва от колата си, докато шофира с превишена скорост. Друг път се опитва да я прегази, докато върви по тротоара. “Когато натрупах повече опит, забелязах, че повечето ми гаджета са лоши. И сякаш постепенно ставаха по-лоши”, пише още тя в мемоарите си. 
От Variety отбелязват, че в книгата си Памела Андеръсн описва и три мъчителни инцидента на сексуално насилие в живота си, всички преди 18-годишна възраст. Разказва и за детегледачка, която многократно я е тормозила като дете. Що се отнася до сексуалните посегателства, оказва се, че 25-годишен мъж я изнасилва, когато е само на 12 години. “Приятел” от гимназията и група негови приятели също ѝ посягат сексуално.
“Хищниците търсят някого, на когото да направят неща, които са толкова унизителни, че ще ви е неудобно да кажете на някого”, разказва Памела. “Тези неща наистина оцветяват остатъка от живота ти. Блокираш нещата, за да се заемеш с тях по-късно. Аз се заемам с тях сега.”
Въпреки че никога повече не е претърпява сексуално насилие, случаите на домашно насилие продължават. Лий излежава шест месеца затвор, защото рита Памела, докато държи седемседмичния им син Дилън (сега на 24 г.). И макар че това е единствения път, когато Лий я малтретира физически, тя подава молба за развод.
“Аз не съм жертва и не съм момичето в беда”, смята обаче Памела Андерсън. “Направих своите избори в живота. Някои очевидно са създадени за мен, други са погрешни, но винаги съм успявала да намеря себе си – отново и отново. И това създаде един силен човек и силен родител.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Иво Аръков стана певец! В клипа се съблича и показва тяло на Аполон ВИДЕО

Иво Аръков показа още един свой талант – на музикален изпълнител. Първата му песен вече е факт. “Аромата” е горещо парче за любовта, от която боли, но и ни прави решителни.  Оказва се, че пеенето за него не е каприз, нито нещо “самонадеяно”, а отдавнашно желание, страст и много положен […]

Subscribe US Now