Пищните празненства за пълнолетитето на принц Кристиян

Всеки човек иска да отбележи подобаващо денят, в който навърши 18 години, защото пълнолетието си е един изцяло нов етап от живота.
Същото важи и за кралските особи, но при тях планирането на големия ден и празненствата започват доста по-рано. На 15 октомври принц Кристиян, внук на кралица Маргрете, ще навърши 18 години и от датското кралско семейство обявиха официалните планове за тържествата по този повод.
Принц Кристиян, който е син на принц Фредерик и принцеса Мери и втори на опашката за трона на Дания, ще се появи на основния балкон на двореца на Фредерик VIII в Копенхаген, за да приветства събралите се хора.
Той няма да бъде сам, разбира се, а в компанията на своето семейство и кралицата, разбира се. Вечерта на същия ден кралица Маргрете ще организира вечеря в Christiansborg Palace в Копенхаген в чест на своя внук.
Гостите на вечерята ще включват членове на младежки организации, както и млади хора от цялата страна, оставили своя отпечатък в света на спорта, изкуството и културата. Ще бъдат поканени и други младежи, представляващи всички части на Дания, както и Гренландия и Фарьорските острови, пише Royal Central.
Дори месец след рождения си ден принц Кристиян ще присъства на събитие, свързано с пълнолетието му. На 14 ноември той ще присъства на събрание на Държавния съвет, за да декларира тържествено, че ще спазва конституцията на страната.
От този момент нататък принцът ще може да действа като регент, ако обстоятелствата го налагат. С обявленията за плановете за рождения ден на принц Кристиян бяха разпространени и три нови негови портрета в профила на датското кралско семейство в Instagram.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ударите върху Хари продължават да валят

Принц Хари е в Азия по повод няколко спортни ангажимента, а обществеността не спира да коментира това, че той пътува без съпругата си Меган Маркъл, която явно е останала в САЩ с децата им. На този фон идва друга неприятна новина. Бъкингамският дворец окончателно премахна обръщението “негово кралско височество” (His […]

Subscribe US Now