Падението на Илон Мъск

През по-голямата част от миналата година Илон Мъск оглавяваше списъка на богатите. Тъкмо в края ѝ, през декември 2022 г., той обаче губи лидерството в класацията. Изпреварва го френският бизнес магнат Бернар Арно.
Добри новини за Мъск все пак има. И те са, че той все пак се класира пред други американски технологични милиардери, които доминираха в списъка през последните години. Нетното му състояние всъщност достигна връх от 338 милиарда долара през ноември 2021 г. Интересно е, че сумата съвпада със състоянието на Tesla.
През 2022 г. обаче компанията за електрически автомобили губи приблизително 70% от стойността си. Това се случва след забавяния на производството в Китай, изтегляне на автомобили и опасения сред инвеститорите, че Мъск е разсеян от новата си роля на ръководител на Twitter. В следствие на новите задължения и отговорности на милиардера, Tesla изпада от топ 10 на най-ценните компании.
За негово съжаление лошите новини не свършват дотук. Илон Мъск може да “похвали”, че отчита антирекорд – най-голямата загуба на богатство в съвременната история. През последните 13 месеца нетното му състояние се срива с повече от 200 милиарда долара. Любопитно е, че толкова приблизително е брутният вътрешен продукт (БВП) на съседката ни Гърция.
Друго интересно е, че Илон Мъск губи повече от половината от състоянието си между ноември 2021 г. и декември 2022 г. До голяма степен това се случва заради срива на акциите на Tesla, което е свързано и с покупката на Twitter от милиардера.
Не само Мъск обаче може да е разочарован от падението си. През последната година богатството и на други американски милиардери е намаляло значително. От януари 2022 г. Бил Гейтс от Microsoft, Джеф Безос от Amazon, Лари Елисън от Oracle и Лари Пейдж от Google са загубили общо над 180 милиарда долара, пише The Independent.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Изловиха Диляна Попова и новия й мъж на улицата как се... ПАПАРАШКИ СНИМКИ

Диляна Попова вече не се крие и открито се показва с гаджето си – ресторантьорът Лъчезар Захариев. Двамата са изловени от папараци на централната столична улица “Гладстон”. Манекенката и ресторантьорът са уловени в момент на близост, в който тя го милва и прегръща. Именно в този район на София и актрисата […]

Subscribe US Now