Почина изпълнителят на “Gangsta’s Paradise”

Музикалният свят осъмна с новината за смъртта на Кулио. Рапърът, чиято песен “Gangsta’s Paradise” продължава да е хит почти 30 години след излизането си, е починал внезапно в дома на свой приятел в Лос Анджелис.
Кулио, чието истинско име е Артис Лион Айви-младши, беше на 59 години.
Информацията за смъртта му първо беше съобщена от светския сайт TMZ. Макар все още да няма оповестена официална причина за смъртта, според коментарите на парамедиците, пристигнали на място, става дума за сърдечен удар.
Кулио започва музикалната си кариера през 90-те в Калифорния, като именно “Gangsta’s Paradise” го прави популярен и му печели награда Грами през 1995 г. Песента е част от филма “Опасен ум” с Мишел Пфайфър, а актрисата беше една от първите, реагирали на трагичната новина за смъртта на рапъра.
“Сърцето ми е разбито заради смъртта на талантливия Кулио”, пише тя в Instagram. “Както някои от вас знаят, имах честта да работя с него в “Опасен ум” през 1995 г. Той спечели Грами за тази брилянтна песен, която пък смятам, че до голяма степен е отговорна за успеха и на филма.”
Според информацията на ВВС “Gangsta’s Paradise” е надминала милиард стриймвания в платформата на Spotify в последните 24 часа.
Други звезди, които се включиха в изказването на съболезнования към семейството му, са колегите му Снуп Дог, Айс Кюб, Eл Ел Кул Джей, Questlove, както и баскетболистът Леброн Джеймс и актьорът Мартин Лорънс.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Симона след "Фермата": И в живота съм предизвиквана - и от мъже, и от жени! СНИМКИ

Симона Милова напусна “Фермата”, но успя да постигне целта си да се откъсне максимално от обичайния си начин на живот. В стопанството видяхме 26-годишната красавица да извършва тежък физически труд и то без да мрънка, както мнозина прогнозираха. До нея през цялото време беше и най-добрата й приятелка – бернската овчарка […]