Поредната загубена битка на принц Хари

След напускането си на кралското семейство принц Хари заведе не една и две съдебни битки с цел да защити честта си, и тази на съпругата си Меган Маркъл. Ако преди два месеца съдът се изказа в негова полза по делото срещу британски таблоиди, то този път ситуацията в залата е малко по-различна.
Тази седмица херцогът на Съсекс загуби делото, което заведе през декември миналата година заради свалената си охрана на Острова. Именно това решение той изтъкна като причина да не се връща често в родината си – страх за сигурността си и тази на съпругата си. 
Но изглежда тези негови думи не са трогнали съдията и той отсъди, че няма нищо “незакономерно” в решението за сваляне на личната охрана на принц Хари от 2020 г., след като той сам се е отказал от привилегиите са на работещ член на кралското семейство.
Също така е установено, че не е имало незаконосъобразност в действията на Изпълнителния комитет за защита на кралски и обществени личности, договорени за посещенията на херцога на Острова.
Адвокатите на принц Хари потвърдиха пред People, че ще обжалват решението на съда. “Херцогът не иска преференциално третиране, а справедливо и законосъобразно прилагане на собствените правила на комитета, като се гарантира, че той получава същото внимание като другите в съответствие със собствената им политика”, заявяват юристите.
Те ще борят докрай, за да докажат “поръчков процес” срещу херцога, който нарушава правилата и застрашава сигурността му. Освен това стана ясно, че принц Хари е заявил пред съда желанието си да разбере името на конкретния човек, който е издал нареждането да бъде свалена охраната му. Какви точно съмнения има, засега предпочита да запази за себе си.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато имената на коли всъщност са вулгарни изрази

През годините сме виждали наистина много модели, излизали на пазара, а почти всички в имената си имат някакви скрито послание или пък значение. Така например Volkswagen кръщават един от емблематичните си модели – Golf, на океанското течение Гълфстрийм. Но понякога имената на моделите могат да предизвикат проблеми и да се наложи да […]

Subscribe US Now