Поставиха нова скулптура на козел в Морската градина

Нова скулптура на козел бе поставена днес в алпинеума в Морската градина. Той се намира на мястото на откраднатия преди години бронзов козел, дело на големия скулптор Христо Боев, автор на бюст-паметникът на Никола Вапцаров пред Военноморския музей.

 

Автор на новата скулптура е Живко Дончев, а финансирането е осигурено от общинската Програма за паметниково, художествено-пластично и монументално изграждане на територията на град Варна, съобщават от дирекция „Култура и духовно развитие“. Алпинеумът в Морската градина бе освежен по време на изпълнението на проект „Естетизация и модернизация на градската среда във Варна“, който включваше обновяване на знакови места в Морската градина.

Next Post

Четири фирми са ангажирани със зимната поддръжка във Варна

Поддържането на улиците и пътищата във Варна през зимния сезон ще се осигурява от четири фирми, като разпределението им по райони и кметства е следното: район „Одесос“ – „Инфра Експерт“ АД; район „Приморски“ – „Хидрострой“ АД; район „Младост“, кметство с. Каменар – „Инжстройинженеринг“ ЕООД; район „Владислав Варненчик“, кметство с. Тополи […]

Subscribe US Now