Постъпката на Алкарас, която разгневи мнозина

След отпадането си от US Open Карлос Алкарас се върна в родната си Испания и бе посрещнат подобаващо, въпреки че не успя да стигне до финала и да се изправи отново срещу Новак Джокович. С една своя постъпка обаче си навлече и гнева на мнозина.
Миналата седмица той присъства на традиционна корида, която се провежда на арената в Мурсия. Там се срещна и с един от най-добрите испански тореадори Алехандро Талаванте. Това обаче бе счетено от организацията за защита на животните PETA като знак, че Карлос Алкарас подкрепя бикоборството, което те определят като “мъчение”.
Природозащитниците дори публично помолиха тенисиста да не одобрява подобни действия. “Тенисът е спорт, малтретирането на животни – не”, написаха те в профила си в X(Twitter).
След това в социалните мрежи се разрази разгорещена дискусия за и против бикоборството и преобладаващите коментари бяха, че този противоречив спорт, който се практикува от векове, не бива да се определя като част от испанската култура и всъщност голяма част от младите испанци го отричат.
А тенисистът като пример за подрастващите не бива да изразява публично подкрепата си, за да не следват и други неговия пример, смятат мнозина. Карлос Алкарас до този момент не коментира насочените към него критики и предпочете да се отдаде на необходимата му почивка заради натрупана голяма умора. По тази причина той пропусна и участието си на Купа Дейвис във Валенсия, въпреки че първоначално бе част от испанския тим, предава Mirror.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ето какви мъже си търси Мис България 2023 Елизабет Кравец

Вероятно за изненада на мнозина, актуалната Мис България Елизабет Кравец призна, че не модата е това, с което иска да се занимава оттук нататък в живота си. Оказва се, че красавицата има амбиции да става актриса и водеща. “Планирам да съм актриса и водеща на новини или предавания”, заяви пред […]

Subscribe US Now