Предала ли се е пред болестта Селин Дион

За първи път Селин Дион разкри, че е диагностицирана със синдром на скованата личност, през декември 2022 г. с видео в Instagram.
“За съжаление, спазмите засягат всеки аспект от ежедневието ми”, сподели тогава тя и обясни, че понякога те ѝ създават затруднения, когато ходи, и ѝ пречат да пее. Певицата обаче увери феновете си, че разчита на “страхотен екип от лекари”, който ѝ помага да се подобри.
Въпреки това Селин Дион отмени концертите си до април 2024 г. с уточнението, че прави всичко възможно, за да бъде достатъчно здрава, за да се върне на сцената.
Преди няколко месеца източник на People издаде, че на певицата изобщо не ѝ е било лесно да вземе това решение, но именно то ѝ се е струвало най-разумно, предвид желанието ѝ след време отново да пее пред публика. “Тя изобщо не се е отказала”, изтъкна тогава информаторът.
В ново интервю за Hello! Canada Клодет, сестрата на Селин Дион, също уверява, че духът ѝ е все така силен на фона на продължаващите здравословни проблеми.
“Тя прави всичко, за да се възстанови. Силна жена е. Това е болест, за която знаем толкова малко. Има спазми – и те са невъзможни за контролиране. Малко можем да направим, за да ѝ помогнем, да облекчим болката ѝ”, не крие сестрата на певицата.
Синдромът на скованата личност е рядко и нелечимо неврологично заболяване, което може да причини изтощителни мускулни спазми. То засяга централната нервна система, по-специално мозъка и гръбначния мозък, а страдащите от него могат да останат инвалиди, приковани към инвалидна количка или на легло, неспособни да работят и да се грижат за себе си.
Здравните експерти уточняват също, че това състояние, което има автоимунни характеристики, често е съпроводено от изтощителна болка, хронична тревожност и мускулни спазми – “толкова силни, че могат да разместят ставите и дори да счупят кости”, пише People.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Блестящият сутиен на Сидни Суийни, превърнал се в дръзко модно изявление

Сидни Суийни “плава” из каналите на Венеция с подчертана елегантност и изискан стил. Откакто е в италианския град за провеждащото се в момента 80-то издание на филмовия фестивал, звездата от “Еуфория” смени редица красиви и знойни летни тоалета. Ето защо престоят ѝ се оказа едно малко модното турне, представящо най-актуалните […]

Subscribe US Now