Принц Уилям и крал Чарлз отбелязват Денят на десанта в Нормандия

Крал Чарлз бавно, но целенасочено се завръща към работните си ангажименти, въпреки че продължава да се подлага на терапия, свързана с раковата му диагноза. По всичко личи обаче, че той е позитивно настроен и дори готов за пътувания в чужбина.
В началото на юни Чарлз ще се включи в поредица от отбелязвания на годишнината от Деня на десанта в Нормандия през 1944 г. – военна операция, която води до победата над нацизма и слагането на край на Втората световна война.
Кралят ще бъде подкрепен от съпругата си Камила, както и престолонаследникът принц Уилям и сестра си принцеса Ан. Всички те ще са част от по-голяма група британска делегация, която ще пристигне във Франция.
В нея се включват и 23 ветерани Денят Д, както е известно още събитието, взели участие във военната операция. Броят на ветераните от тази важна дата в историята намалява, отбелязват ВВС, и припомнят, че преди пет години 255 британски ветерани са се включили в отбелязването на годишнината в Нормандия.
Честванията започват на 5 юни в Портсмут, Англия – градът, от който преди 80 години започва операцията. Там ще пристигнат кралят, кралицата и принц Уилям. На същия ден в Нормандия принцеса Ан ще открие статуя в памет на канадските войници, включили се в операцията.
На 6 юни Чарлз и Камила ще посетят британския мемориал във Вер-сюр-Мер с имената на над 20 хил. войници под британско командване, загинали в Нормандия. Принц Уилям пък ще присъства на международна церемония в Сен Лоран сюр Мер заедно с 25 други държавни глави.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ева Лонгория е ослепително секси в Кан

Ева Лонгория поддържа искрящ (буквално и преносно) сексапилен стил на 77-ия годишен филмов фестивал в Кан. Със страхотна рокля на Elie Saab Couture, актрисата привлече вниманието с възхитителна визия.  С високи обувки в сребристо на платформа, Лонгория пристигна на премиерата на Emilia Perez в светлосиня рокля с бляскави презрамки, висящи детайли и множество дръзки изрезки. […]

Subscribe US Now