Принцеса Даяна така, както не сме я виждали

Прекрасен и неизвестен до момента черно-бял портрет на принцеса Даяна бе представен преди дни пред широката общественост. Той бе изложен в бившия дом на принцесата в двореца Кенсингтън.
Снимката, дело на известния фотограф от 80-те години Дейвид Бейли, е част от новата експозиция Life Through a Royal Lens (Живот през кралски обектив), посветена на британското кралско семейство, включваща редки кадри на членовете му.
На портрета Даяна, която напусна света през 1997 г., позира в профил и изглежда “резервирана, горда и дистанцирана”. Или поне такова е мнението на организаторите на изложбата от независимата организация Исторически кралски дворци, създадена през 1998 г.
Самата снимката е направена през същата година, когато принцесата е едва на 27 годишна възраст. И въпреки че тогава е създадена по поръчка на Националната портретна галерия във Великобритания, изображението е запазено от Бейли в архива му и никога досега не е било представяно публично.
Твърди се, че Даяна е избрала Бейли заради неговия “смел минимализъм”, а основаният мотивът е бил желанието ѝ да създаде нова фотографска идентичност за себе си.
Изложбата Life Through a Royal Lens бе открита в двореца Кенсингтън в сряда, 2 март, и ще бъде отворена за обществеността до 4 март, уточняват от People.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Шок! Плеймейтка от "Ергенът" на косъм от смъртта след инсулт СНИМКИ

Благовеста Бонбонова, една от претендентките за сърцето на най-желания български тв ерген Виктор Стоянов, е преживяла много ужасна ситуация, която без малко не отнема живота й, когато е едва на 17 години. Плеймейтката от Ямбол, изгряла преди време на корицата на немския “Плейбой”, разкри причината за сполетялата я преди години […]

Subscribe US Now