Тежката битка, която предстои на принц Хари

Принц Хари ще бъде в центъра на планиран процес във Върховния съд срещу издателя на вестник Daily Mirror по обвинения в хакване на телефона, постанови съдия преди броени дни.
Кралската особа е една от няколкото публични личности, чиито съдебни дела срещу Mirror Group Newspapers (MGN) ще бъдат разгледани на процеса, който ще започне на 9 май. MGN оспорва исковете и твърди, че някои са предявени твърде късно.
Съдия Тимъти Фанкорт постановява, че делото на херцога на Съсекс, в което твърди, че е била събрана незаконна информация от името на журналисти на MGN между 1996 и 2010 г., трябва да бъде част от процеса.
Дейвид Шерборн, адвокат, представляващ Хари и другите ищци, казва по-рано пред съда, че херцогът ще бъде “единственият свидетел”, на когото се разчита в неговия случай, предполагайки, че той евентуално би могъл да даде показания в съдебната зала.
Други знаменитости, замесени в случая, включват бившият член на британската поп групата на Girls Aloud Черил Коул, актьорът Рики Томлинсън, бившият футболист и телевизионен водещ Иън Райт и наследниците на покойния певец Джордж Майкъл.
Предвижда се процесът да продължи от шест до седем седмици. Делото на Хари се отнася до 148 статии, публикувани между 1996 и 2010 г., включително информация, за която се твърди, че е получена чрез незаконни средства, като например хакване на телефони.
Той също така води две отделни съдебни дела срещу Associated Newspapers Limited (ANL), издателя на The Mail, The Mail on Sunday и MailOnline, припомнят от Reuters.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Смях в "Капките": Миро падна от стола заради Димо и Ралица ВИДЕО

Поредна луда порция смях поднесе епозида на “Като две капки вода”, в който този път имаше повече забавление, отколкото музикални шедьоври. В нощта на Оскарите звездните участници предизвикаха небивал “Като две капки вода“ отново зарадва зрителите с истинско забавление. В нощта на Оскарите звездните участници представиха новите си имитации пред […]