Принцът, който ще замени Европа с Австралия

Датската монархия преживя промяна от началото на тази година след промените, които кралица Маргрете наложи. По нейно решение децата на по-малкия й син Йоаким няма да носят титлите “принц” и “принцеса”.
Това не беше прието нееднозначно от най-големите й внуци – 23-годишният Николай и 21-годишният Феликс, които бяха свикнали да са принцове. Дали това обаче има връзка със скорошното решение на първия не е ясно.
Николай, който в момента носи титлата граф, смята да се премести за известно време в Австралия. Новината е потвърдена от прес офиса на баща му принц Йоаким.
От 1 август до 30 ноември той и приятелката му Бенедикте Туструп ще учат в Технологичния университет в Сидни. До момента те бяха студенти в Бизнес училището на Копенхаген, като преди това са се запознали в престижния интернат Herlufsholm.
Дали Николай възнамерява да се възползва от силните връзки на семейството си в Австралия не е ясно. Припомняме, че датската принцеса Мери – съпругата на престолонаследника принц Фредерик, е австралийка.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Има ли напредък Джордж Р.Р. Мартин с писането на Winds of Winter

Вече дори не можем да си спомним кога Джордж Р.Р. Мартин каза, че е започнал работа върху Winds of Winter – последната книга, с която трябва да завърши сагата “Песен за огън и лед”. И макар преди около година пък отказа да прогнозира кога евентуално ще е готов с книгата, сега реши […]

Subscribe US Now