Разярил ли е акулите Стивън Спилбърг

Стивън Спилбърг е режисьорът с едни от най-популярните касови филми. Сред тях са “Извънземното”, “Списъкът на Шиндлер”, “Джурасик парк”, както и спечелилият Оскар “Челюсти” от 1975 г.
В последния историята разказва за голяма бяла акула, която напада крайморски град в САЩ. Оказва се, че филмът придобива толкова голямо влияние, че в последствие води до един обаче не така желан ефект. А именно – повлиява за нарастването на спортния риболов в Америка. Изследвания доказват, че броят на акулите по източното крайбрежие на Северна Америка е паднал през годините след излизането на филма.
И точно заради това Стивън Спилбърг смята, че акулите са му ядосани. Шегата настрана обаче, той наистина съжалява за унищожаването на популацията на акулите след успеха на “Челюсти”.
Това режисьорът си признава в интервю за предаване на BBC Radio 4, в което обсъжда още и новия си полу-автобиографичен филм The Fabelmans, който проследява историята на детството му и първите години от навлизането му в света на киното.
Стивън Спилбърг споделя, че филмът е базиран на личната му история, като това да разкрие толкова много за себе си дори го е уплашило. Явно обаче място за притеснения вече няма, тъй като The Fabelmans вече събра номинации на наградите Златен глобус и Critics Choice Awards.
В интервюто си режисьорът също така споделя, че неговата професионална роля не е да “манипулира” публиката, но си признава, че го е правил в два филма. Единият от тях е именно “Челюсти”, а другият – “Полтъргайст” – свръхестественият му филм на ужасите от 1982 г.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Колко си приличат Марго Роби и майка ѝ

Холивудските премиери винаги са много бляскави и на тях присъстват освен актьорите, които влизат в главните роли, и други известни личности. Но понякога семействата (или поне част от тях) също решават да подкрепят близките си в този важен и бляскав за тях ден. Преди няколко дни в Лос Анджелис се […]

Subscribe US Now