Символичното решение на крал Чарлз

Подготовката за коронацията е в разгара си, а редица знатни лица са получили неофициална покана за церемонията, която ще се състои на 6 май в Лондон. Сред тях изненадващо за мнозина се оказаха принц Хари и Меган Маркъл.
Междувременно обаче задълженията на крал Чарлз не спират. Беше потвърдено и първото му официално посещение в чужбина в ролята му на настоящ монарх на Великобритания. Чарлз и кралицата-консорт Камила ще бъдат във Франция и Германия в края на март.
Петдневната визита започва на 26 март и приключва на 31 март, както потвърди Бъкингамският дворец, цитиран от People. “Посещението ще отпразнува отношенията на Обединеното кралско с Германия и Франция, и ще отбележи споделената ни история, култура и ценности”, се казва още в изявлението. Чарлз и Камила първо пристигат във Франция на 26 март.
Там ще присъстват на тържествена вечеря във Версайския дворец, където техни домакини ще са Еманюел и Бриджит Макрон. Освен ангажиментите в Париж, британската кралска двойка ще пътува и до Бордо, където ще посети производители на органично вино.
В Германия Чарлз и Камила ще пристигнат на 29 март, където ще посетят Берлин и Хамбург. Техни домакини в страната ще са президентът Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му Елке. Кралски анализатори изтъкват, че новият крал на Великобритания избира европейски държави, а не такива от Общността на нациите, за първото си посещение като монарх. Което е знак, че страната иска да поддържа близки връзки в Европейския съюз, от който вече не е част след Брекзит.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ще тръгне ли внучката на Елвис Пресли по стъпките на своя дядо

Въпреки голямата загуба, която претърпя наскоро, Райли Кеоу не спира и за миг своите служебни ангажименти. Внучката на Елвис Пресли, която преди малко повече от месец се сбогува за последно с майка си Лиза Мари, влезе в ново амплоа – на певица и музикант. Актрисата, която се занимава и с […]

Subscribe US Now