След скандала със СНИМКИТЕ: Рут Колева с шокиращи разкрития за състоянието на паметника в Перущица

Скандалната певица Рут Колева се оказа отново под прицел и неодобрение от страна на обществото. Този път разлюти българския народ с последната си фотосесия, която е направила върху костите на загинали в Априлското въстание в гр. Перущица. 

Надигна се сериозен бунт срещу нея и действията й, които мнозина намират за оскверняващи историята. Разбира се, певицата не си замълча и обясни какви са били намеренията й с тези кадри, а от думите й изплуваха шокиращи и грозни подробности за паметника на трите поколения. 
“Нито аз, нито екипът, организирал, продуцирал и осъществил тези снимки, сме имали намерение да накърним паметта на българските герои, загинали в Априлското въстание или в друг възродителен процес или събитие, част от националната ни история и самосъзнание. Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) винаги съм отдавала почит и уважение на националните ни герои и поднасям личните си извинения на хората, които виждат в тези снимки някакво оскверняване на българската история и памет. 
Но. Тази ситуация е следствие от много фактори, основният от които е натрупаните през годините разруха и занемаряване, които са останали незабелязани, или удобно игнорирани. Които щяха да останат незабелязани, ако моделът на снимката не бях аз.

За справка, това не е първата фотосесия от този характер на това място. Паметникът на трите поколения в близост до гр. Перущица е в толкова окаяно и шокиращо състояние, че човек едва ли би го видял или посетил по някаква причина. За целия ни снимачен ден (в края на август) там не се появи нито един човек, нямаше никаква охрана, никаква информация, нито една табела. Това, което имаше обаче, беше апокалиптична разруха, надписи “Що е черно на сапун”, свастики, вулгарни изрази на английски език, грозни графити, купчини боклук и падащи плочки.
Районът около въпросния саркофаг миришеше на урина, тягостно. А самият той беше покрит с боклуци, които почистихме преди заснемането на кадрите. Пътят към паметника е осеян с дупки и целият обект е олицетворение на едно нещо – разпад. Не ви разказвам това, за да се оправдавам, истината е, че не знаехме какво олицетворява този паметник, защото никъде нямаше информация за него. Както и че почти цялата информация в интернет гласи, че в този паметник и саркофаг няма останки на покойници.
Когато се върна в България, бих искала да направя дарение на община Перущица, за да се почисти и подобри състоянието на паметника, и се надявам, че тази ситуация ще бъде добър урок за всички нас”, категорична е Рут Колева./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Защо да бъде майка може да се окаже трудно за Селена Гомес

Селена Гомес никога не се е притеснявала да говори открито за битката си с тревожността и депресията. А за това, че страда и от биполярно разстройство, самата тя дори си признава публично преди малко повече от две години. Според Националния институт за психично здраве биполярното разстройство е вид психично разстройство, […]

Subscribe US Now