Защо да бъде майка може да се окаже трудно за Селена Гомес

Селена Гомес никога не се е притеснявала да говори открито за битката си с тревожността и депресията. А за това, че страда и от биполярно разстройство, самата тя дори си признава публично преди малко повече от две години.
Според Националния институт за психично здраве биполярното разстройство е вид психично разстройство, което “причинява необичайни промени в настроението, енергията, нивата на активност, концентрацията и способността за извършване на ежедневни задачи”.
За трудностите и предизвикателствата по пътя в справянето с психичните заболявания Селена Гомес признава, че не са никак малко. Освен това тя споделя още, че ѝ е отнело много упорита работа, за да приеме, че има биполярно разстройство, но и да се справя с него, защото то “нямаше да изчезне”.
Актрисата обаче активно продължава битката си с помощта на терапия и лекарства. За лекарствата за биполярно разстройство обаче се знае, че имат потенциала да причинят проблеми при раждане, а също и дефекти на невралната тръба, сърдечни дефекти, както и забавяне на развитието или невроповеденчески проблеми при детето.
Въпреки това, някои лекари препоръчват пациентките да останат на такива лекарства и преди, и след раждането, тъй като биполярните симптоми могат да се влошат по време на бременност.
За Селена Гомес обаче всичко това не е причина да се откаже от надеждата си един ден да бъде майка.
В последното си интервю за Rolling Stone тя разкрива, че в бъдеще иска да е родител, дори и това да се окаже трудна задача. Пред изданието Селена разказва, че си е спомнила как веднъж е била на гости на своя приятелка, която се е опитвала да забременее.
Посещението обаче я е разстроило, тъй като я е накарало да се замисли за това, че е съвсем възможно самата тя никога да не може да има собствени деца.
“Както и да ми е писано да ги имам, ще ги имам”, категорична е обаче Селена Гомес за бъдещото си родителство и по този начин дава се разбере, че за нея да бъде майка определено е бъдещ план.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Габрово, Русе и Шумен посрещат Сигнал и Тангра за грандиозни общи концерти

За запомнящи се исторически концерти се събират две от най-великите български групи – Сигнал и Тангра. След успеха на общите им летни концерти в Бургас, Стара Загора и Пловдив, рок легендите се качват отново заедно на една сцена, за да възпламенят всички фенове на златните БГ хитове в Габрово, Русе […]

Subscribe US Now