Служител на Заки от „Авеню“ е изнудвал продавачи на ментета в Слънчев бряг

Служителят на фирмата „Арсис консултинг“ – 66-годишният Мален от София, е изнудвачът, който събирал „такса спокойствие“ от обекти в курортите на територията на община Несебър, пише Флагман.бг. 

Фирмата е на Велизар Соколов, известен като Заки от дует „Авеню“. Компанията се занимава със защита на търговските марки. Вместо да изпълнява дейността си, служителят изнудвал търговците. 
Последната жертва на мъжа е 37-годишна собственичка на търговски обект в Обзор. Тя дала 1500 лева с обещанието от софиянеца да не упражнява правата си като представител на защитените търговски марки и да си продава на спокойствие. 
Жената алармирала за случая служителите на отдел „Икономическа полиция”, които съвместно с колегите си от ОДМВР-Варна спрели за проверка и личен обиск 66-годишния софиянец. В него е намерена дадената парична сума. 

Мален започнал още в началото на активния сезон през 2022 година да събира „такса спокойствие“ от търговски обекти по Южното Черноморие, предлагащи дрехи и аксесоари ментета. Той обещавал на търговците да не бъдат проверявани и артикулите им изземвани при предстоящите проверки. И през този сезон 66-годишния софиянец решил да приложи изпитаната схема.
„Арсис консултинг“ е мощна фирма, защитаващи търговски марки за територията на България. Тя е една от малкото у нас, която изпълнява тази дейност. Имат представители в страната и в чужбина. Офисът им в Бургас е зад Старата поща. Именно Мален е отговарял за Бургаския регион, в частност за община Несебър, където се намира и най-големият курорт Слънчев бряг. На всеки простосмъртен е ясно, че там е пълно с обекти с фалшиви стоки на различни марки, внесени от Турция. 
Предстои на софиянеца да му бъде повдигнато обвинение. Той е задържан за 24 часа, но се очаква Прокуратурата да внесе искане в съда за постоянното му задържане. Тепърва ще стане ясно дали ръководството на фирмата е наясно как служителите им печелят на гърба на търговците и позволяват да съсипят реномето на компанията./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Чудовищна стихия помете живота на Нели Рангелова

Родната къща на Нели Рангелова в Монтана е била опустошена от наводнение. Имотът е необитаем след кончината на родителите на певицата. Тя получила сигнал, че постройката се е наводнила, от нейни съседи, които ѝ се обадили по телефона. Носителката на „Златен Орфей“ веднага се качила на колата си и пристигнала […]

Subscribe US Now