Страхува ли се Алкарас от мач срещу Джокович на Australian Open

Карлос Алкарас стартира участието си на Australian Open днес, като ще премери сили с Ришар Гаске, който определено не се намира в най-добрата си форма.
Освен Новак Джокович, който е рекордьор по брой спечелени титли от Australian Open – цели 10 към момента, друг от основните фаворити тази година е именно Алкарас.
В деня отреден за интервюта преди първия си мач, испанецът заяви, че се надява тази година ще бъде добра за него, каквато бе и 2023 г. Карлос Алкарас също така смята, че се е подготвил добре не само за Australian Open, но и за всички останали турнири, в които ще вземе участие.
А една основна мотивация за добро представяне пред тенисиста е да премери сили отново с Новак Джокович. “Това е допълнителна мотивация за мен. Аз съм амбициозен човек. Винаги искам да играя срещу най-добрите играчи в света, за да видя какво е моето ниво.”
Карлос Алкарас смята, че за него ще е доста добър тест да се изправи срещу Джокович именно в Австралия, защото според него там сърбинът е почти непобедим.

“Целта ми е да стигна до финал и се надявам да играя там срещу него. Би било страхотно”, допълва още испанецът за мотивацията си за турнира и за пореден път показва, че не се страхува от съперниците си. За негово нещастие обаче на Australian Open ще бъде без треньора си Хуан Карлос Фереро, който се възстановява от операция.
“Трудно е да съм без него. Той пътува почти на 100% от турнирите с мен. Вероятно е пропуснал само един или два миналата година. Ще бъде трудно да се подходи към голям турнир без него”, заяви още Алкарас, пише Tennis Majors.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как да запазим дома си топъл в студените месеци

С падането на температурите навън често ни се налага да полагаме повече усилия за запазването на дома си топъл. Понякога, колкото и да засилваме отоплението, все имаме чувството, че стаите не са достатъчно затоплени. И това може да се дължи на три чести грешки, които е вероятно и да не […]

Subscribe US Now