Как да запазим дома си топъл в студените месеци

С падането на температурите навън често ни се налага да полагаме повече усилия за запазването на дома си топъл. Понякога, колкото и да засилваме отоплението, все имаме чувството, че стаите не са достатъчно затоплени. И това може да се дължи на три чести грешки, които е вероятно и да не сме се замисляли, че допускаме. Ето кои са те и как да можем да ги избегнем.
Мястото на мебелите не е в близост до радиатора
Разполагането на мебели близо до радиатора може да попречи на ефективността на отоплението у дома. По този начин мебелите са като един вид бариера, която предотвратява свободната циркулация на топлия въздух из стаята.
За да оптимизираме топлинния поток, трябва да осигурим достатъчно пространство между мебелите и радиаторите. Тогава топлият въздух ще може да циркулира свободно и да затопли цялата стая по-ефективно.
Термостатът трябва да е правилно конфигуриран
Неправилно конфигурираните настройки на термостата могат да се окажат неподозираният фактор, който ни пречи да затоплим добре дома си. Оказва се, че доста хора допускат тази грешка. Лесно обаче можем да я избегнем, като проверим и програмираме правилно термостата вкъщи.
Добре е също така да внимаваме за неговото разположение. За да осигурява точни показания и оптимална ефективност на отоплението, той трябва да е далеч от пряка слънчева светлина и течения.
Добро уплътнение на прозорците
Ако прозорците не са добре уплътнени, не бива да се изненадваме, че усещаме дома си по-студен. Когато през пролуките прониква студ отвън, е нормално и вътрешната температура да е по-ниска.
Лесно можем да проверим дали вкъщи имаме този проблем, като допрем ръка до рамките на прозорците. В случай че установим, че има пролуки, можем да помислим за добавянето на хидроизолация или изцяло за подмяната на дограмата, пише Contry Living.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Завръщането на Катрин Хейгъл, което не очаквахме

Катрин Хейгъл определено не остана незабелязана на наградите Еми. 45-годишната актриса пристигна на звездното шоу на 15 януари в красива червена рокля и с ярко червено червило. Катрин носеше сребърна огърлица, която пасваше на цвета на чантата й. Тя беше с къса руса прическа, докато позира на червения килим, където […]

Subscribe US Now