Тайната, която е пазел зетят на Доналд Тръмп

Джаред Къшнър, зетят на бившия президент Доналд Тръмп и старши съветник, е бил диагностициран с рак на щитовидната жлеза, докато е служил в Белия дом, пише той в предстоящи мемоари, които ще бъдат публикувани през следващия месец.
“На сутринта, когато пътувах до Тексас, за да присъствам на откриването на фабрика на Louis Vuitton, лекарят от Белия дом Шон Конли ме издърпа в медицинската кабина на Air Force One”, пише г-н Кушнър в Breaking History: A White House Memoir, който ще бъде публикуван на 23 август, според извадка за болестта му, предоставена на The New York Times.
“Резултатите от теста ви се върнаха от Уолтър Рийд”, казва лекарят. “Изглежда, че имате рак. Трябва незабавно да планираме операция.”
Джаред Къшнър пише, че е помолил лекаря да изчака и да дойде в кабинета му на следващия ден. “Моля, не казвайте на никого – особено на жена ми или тъста ми”, моли Къшнър д-р Конли.
Ракът в щитовидната жлеза на г-н Къшнър е открит през октомври 2019 г., докато той участва в дискусии за търговска сделка с Китай.
Зетят на Доналд Тръмп пише, че ракът е бил уловен “рано”, но изисква отстраняване на “значителна част от щитовидната ми жлеза” и че е бил предупреден, че може да има продължително увреждане на гласа му.
Дори и в книгата си той обяснява изключително пестеливо защо не е направил информацията публична. Казва само, че се е потрудил да запази тайната и да я ограничи само до тесен кръг от хора.
“Лекар в NewYork-Presbyterian Hospital заключи, че имам нужда от операция за отстраняване на необичайно израстък в щитовидната ми жлеза и ние насрочихме операцията за петък преди Деня на благодарността”, пише той. “По този начин щях да отсъствам най-малко време от офиса”, пише Къшнър, надявайки се, че отсъствието му може дори да остане незабелязано. 
“Това беше личен проблем, а не за обществена употреба. С изключение на Иванка, Ави, Касиди и Мълвани, не казах на никого в Белия дом – включително на президента”, споделя още Къшнър в книгата си, имайки предвид съпругата си Иванка Тръмп, двама негови помощници и Мик Мълвани, тогавашен началник на кабинета на Белия дом.
Джаред Къшнър беше асистент на президента и имаше титла старши съветник, която само загатваше за вездесъщата му роля в Белия дом на неговия тъст. И все пак някои ветерани от предишни администрации изразиха мнението си, че тъй като Къшнър не е бил избран служител, той не е имал задължение да разкрива информацията.
Дейвид Акселрод, главният стратег в Белия дом на президента Барак Обама, каза, че от негова гледна точка, “ако това не е повлияло на представянето му, това е личен въпрос и той не е имал задължение да го разкрива. За разлика от всякакви бизнес преплитания или инвестиции, които биха могли да породят конфликт на интереси, това е личен, медицински въпрос”, пишат от The New York Times.
В откъса от мемоарите си Джаред Къшнър описва, че се е концентрирал върху работата, като се е опитвал “да не мисли за предстоящата операция или нежелания израстък в тялото ми.”
“Когато се замислях за това, си припомнях, че съм в ръцете на Бог и лекарите и че каквото и да се случи, е извън моя контрол. На моменти се улавях да се чудя дали ще имам нужда от продължително лечение.”
Доналд Тръмп никога не е бил известен със своята дискретност относно тайните на другите хора. Но докато зетят му упорито крие от него истината за диагнозата си, той все пак разбира, че има проблем.
“В деня преди операцията Тръмп ме повика в Овалния кабинет и даде знак на екипа си да затвори вратата. “Нервен ли си за операцията?”, попита той.
“Откъде знаеш за това?”, пита учудено Къшнър.
“Аз съм президентът”, отговаря Тръм и продължава: “Знам всичко. Разбирам, че искаш да премълчиш тези неща. Обичам да пазя такива неща за себе си. Ще се оправиш. Не се тревожи за нищо, свързано с работата. Всичко е покрито тук”, с разбиране успокоява своя зет Доналд Тръмп. 
Какво още се е случвало в Белия дом по време на управлението на Доналд Тръмп, предстои да разберем съвсем скоро, когато книгата на Джаред Къшнър официално бъде публикувана.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Папи Ханс разкри дълго пазена тайна и шокира всички СНИМКА

Папи Ханс направи наскоро едно доста любопитно откровение, което нямаше как да не прикове вниманието на феновете му и да не шокира немалка част от тях. Константин Трендафилов, както е истинското име на изпълнителя, не издържа и разкри защо почти винаги, когато е на сцената, е с черни очила. Няма да […]

Subscribe US Now