Тийнейджърът бодибилдър, който влезе в Рекордите на Гинес

18-годишният Левенте Арани-Тот от Унгария спортува активно от около четири години, но не се състезава професионално. Той развива тялото си с бодибилдинг съвсем самостоятелно, като в един момент решава да се предизвика още повече и да влезе в Рекордите на Гинес.
За цел той си поставя да задмине рекорда на китаеца Ли Зечуан за най-много набирания с една ръка за 60 секунди. Първите два опита на Левенте Арани-Тот обаче се провалят. Когато през октомври 2022 г. се пробва за първи път, не успява, тъй като все още не е в достатъчно добра форма.
След това през април тази година прави втори опит и тогава вече чупи рекорда, макар и само с едно набиране повече. Докато Ли Зечуан се е отчел с 21 набирания, Левенте достига до 22. Китаецът обаче също е упорит и само малко след това отново излиза начело в класацията с нов рекорд – 24 набирания.
“Първоначално бях доста разочарован, но не съм човек, който се предава лесно, така че реших да се предизвикам повече от всякога”, споделя унгарецът.
Така той отново започва целенасочени тренировки, за да постави следващия нов рекорд. Към тренировките си по бодибилдинг той включва допълнителни три едночасови тренировки всяка седмица. Освен това в продължение на три месеца следва и стриктна веган диета и намалява теглото си.
След изключително интензивната подготовка, той вече се чувства готов да направи следващия си опит за официален рекорд. И успява. Само за една минута Левенте Арани-Тот прави 25 набирания с едната си ръка и отново детронира китаеца.
За предизвикателството 18-годишният унгарец казва, че е било много повече “умствена борба”, отколкото физическа.
“Знаех, че правилната психическа настройка е от решаващо значение, за да счупя рекорд като този, така че се подготвях много за това с концентрация и осъзнатост”, споделя Левенте Арани-Тот пред Guinness World Records.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Скандалните твърдения за сексуалния живот на Уил Смит

Последните няколко седмици се говори много за Уил Смит и съпругата му Джейда Пинкет Смит заради мемоарите на актрисата, в които тя разказва интересни подробности от личния им живот.  Като например, че са все още женени, но от години не живеят заедно. Нещо, което не бе публично достояние. Тежките моменти […]

Subscribe US Now