Том Харди и половинката му Шарлот Райли – една любов, зародила се на снимачната площадка на “Брулени хълмове”

Не са толкова много двойките, които могат да се похвалят с факта, че се запознават на снимачната площадка на хитов телевизионен сериал. Но актьорите Том Харди и Шарлот Райли могат. Те се срещат през 2009 г., докато се превъплъщават в образите на Кати и Хийтклиф от класическата творба “Брулени хълмове” на Емили Бронте.
Само година по-късно Харди предлага брак на Райли, макар и да минават цели две години, докато застават пред олтара. На въпроса на Elle защо се бавят толкова, Харди категорично казва: “Мога да я чакам колкото е нужно”.
2014 г. двойката се врича един на друг на интимна церемония, на която присъстват само семейството и близки приятели, както и синът на Харди, Луис Томас, от предишната му връзка. През 2015 и 2019 г. съответно Харди и Райли разширяват семейството си първо с дъщеря през 2015 г., а след това със син през 2019.
И колкото популярен е Том Харди, значително по-малко се знае за неговата половинка. Ето защо от People споделят някои основни факти от живота и кариерата ѝ.
Шарлот Райли е израснала в Тисайд в Североизточна Англия, като най-малкото от три деца. Учи в Лондонската академия за музикално и драматично изкуство, както и в парижкото училище за клоуни Ecole Philippe Gaulier, сред чиито възпитаници са и актрисите Ема Томпсън и Хелена Бонам Картър.
Първият пробив в киното на Райли е през 2009 г. с ролята на Катрин в “Брулени хълмове”, където където си патрнира с Харди. Същата година двойката отново играе заедно в драматичния сериал The Take. Играе и в редица други телевизионни сериали и продукции.
След като самата тя става родител, Райли създава компания, наречена WonderWorks, която осигурява грижи за децата на хората, които работят на снимачната площадка на филми и телевизионни предавания. И както актрисата сама обосновава в уебсайта целта на компанията си: “непоколебимата отдаденост към филмовия занаят често изисква да се направи мъчителен избор – да бъдеш част от филмовото семейство или да имаш свое собствено семейство.”
Така актрисата е изцяло ангажирана към проблемите в кино индустрията, с които се сблъскват най-вече жените, според нея.
В интервю за Grazia от 2021 г. тя обсъжда необходимостта именно индустрията да подкрепя работещите жени по време на тяхното майчинство, за да се увеличи представянето на жените на екрана. “В момента нашата индустрия процъфтява. И ние се нуждаем от възможно най-много хора, от които да избираме”, сподели тя. “Затова в създаването на филмите трябва да участват повече жени – като актьори, режисьори, продуценти. Но за да се случи това, те трябва да бъдат подкрепяни, когато преминават през една от най-големите промени в живота си, каквато е майчинството.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мира Радева попиля скандалджията Кацаров от "Гласът на България"

Небивал скандал спретна изгоненият в неделя участник в “Гласът на България” Константин Кацаров. Той изкара неща от кухнята, които никой не беше предполагал. Например, че участниците са задължавани да пеят на английски, защото много от българските песни са с неуредени авторски права и може предаването да бъде съдено. От БТВ […]

Subscribe US Now