В какво обвиниха Доналд Тръмп някои от бившите му служителки

В края на декември 2022 г. комисията на Камарата на представителите, разследваща нападението на 6 януари срещу Капитолия на САЩ представи язвителен доклад, който обвинява “един човек” – бившия президент Доналд Тръмп, за подбуждането към насилие, за да се опита да задържи властта.
Сега стана ясно, че според бивш сътрудник на Белия дом, тогавашният президент Доналд Тръмп е направил нея и други служители “да изглеждат като домашни терористи” по време на бунта в Капитолия. Бившият помощник Хоуп Хикс споделя пред началника на кабинета на Иванка Тръмп – Джули Радфорд, че действията на президента Тръмп на 6 януари 2021 г. са навредили сериозно на професионалната им репутация.
Това става ясно от няколко текстови съобщения между двете, публикувани наскоро от специалната комисия на Камарата на представителите, разследваща бунта.
“Всички ние, които сме си вършили работата съвестно, ще бъдем вечно безработни. Толкова съм ядосана и разстроена. Сега всички приличаме на вътрешни терористи. Това ни направи всички безработни. Бясна съм”, споделя Хикс.
Радфорд отговоря, че е “плаче вече цял час” и допълва: “Знам, сякаш няма шанс да си намеря работа.” Освен това Радфорд признава, че от Visa са ѝ изтрили мейла и е загубила възможността за работа.
Размяната на съобщенията между Хикс и Радфорд е част от поредица документи на комисията, които вървят заедно с наскоро публикувания окончателен доклад.
Докладът от 814 страници завършва продължило година и половина разследване, което описва задкулисния гняв на Тръмп и усилията му да окаже натиск върху държавни служители и Министерството на правосъдието да отменят изборите.
Хикс пише също, че бившият директор на стратегическите комуникации на Белия дом – Алиса Фара Грифин изглежда като “гений”, защото е подала оставка около месец преди атаката срещу Капитолия. Радфорд и Хикс си разменят съобщения и за оставката на шефа на кабинета на бившата първа дама Мелания Тръмп – Стефани Гришам.
Радфорд изразява мнение, че ходът на Гришам изглежда “користен”. Хикс напуска Белия дом за втори път на 12 януари 2021 г. Според CNN тя е планирала заминаването си преди бунта. Документите, допълващи окончателния доклад, бяха оповестени ден преди комисията да се разпусне, когато републиканците поемат контрола над Камарата. На последното си заседание на 6 декември комисията издава четири наказателни дела срещу бившия президент Тръмп до Министерството на правосъдието, което има собствено разследване на бунта.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Луксът, в който Джорджина Родригес лети (и показва на всички)

В социалните мрежи Кристиано Роналдо и семейството му всячески демонстрират високия си стандарт на живот. Наскоро футболистът сподели снимка на четириместен кабриолет Rolls Royce Dawn, който получи за коледните празници от половинката си Джорджина Родригес. А той, от своя страна, й връща жеста с пътешествие до Саудитска Арабия – с […]

Subscribe US Now