В мач за историята – Новак Джокович изравни рекорд на Федерер и показа защо е велик шампион

На 37 години Новак Джокович продължава не само да се задържа рекордно време на върха в тениса, но и да показва учудващ всички фенове на спорта атлетизъм.
Поредното доказателство, че сърбинът “не е човек”, дойде през уикенда, когато се изправи срещу италианеца Лоренцо Музети на Roland-Garros.
Двубоят между двамата продължи цели четири часа и половина и краен победител с 3-2 сета излезе Новак Джокович. Впечатляващото на тази победа бе и фактът, че мачът завърши няколко минути след 3 сутринта френско време.
По този начин Джокович подобри рекорда за най-късно завършил мач на Rolland-Garos. Преди него най-късно завършилият мач от турнира бе 1:25 сутринта, пише ATP Tour.
Победата над Музети се оказа под номер 369 за Джокович на турнири от Големия шлем, с което той се изравни по този показател с Родожър Федерер. Ако по-късно днес сърбинът успее да победи Франсиско Серундоло, то ще запише победа номер 370 и ще е еднолично на върха по брой победи от Големия шлем.
След мача с Музите, който изстиска силите и на двамата, Новак Джокович се пошегува, че сега и да иска, няма как да заспи, защото е обзет от адреналин. “Ако някъде има парти, ще дойда”, заяви сърбинът в типичния си стил.
Но въпреки умората Джокович не се прибра веднага след края на мача в съблекалнята, за да почива. Не, той отиде при феновете, които го чакаха за автографи и им отдели нужното време. Пред Le Parisien момче на име Том казва, че Новак Джокович е дошъл при него, целунал го е по главата и му е подарил подписана ракета.
Пред френското издание бащата на момчето допълва, че поведението на Новак Джокович е красиво, защото не всички шампиони биха постъпили като него след толкова тежък мач, пише Sportskeeda.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо София Вергара е за ботокса, но против филърите

София Вергара е от известните личности, които не се притесняват да говорят открито за остаряването и козметичните процедури. В интервю за Allure 51-годишната актриса казва открито, че е сред застъпниците на пластичните операции. Дори твърди, че досега е искала да се подложи на няколко. За момента я е спрял фактът, […]

Subscribe US Now