Вредна ли е славата – отговорът на Килиън Мърфи

Макар и с няколко сериозни роли – “28 дни по-късно”, “Вятърът в ечемичените ниви”, “Закуска на Плутон” и дори “Батман в началото”, Килиън Мърфи оставаше малко встрани от вниманието, което получават повечето американски звезди от неговата величина.
Едва след сериала Peaky Blinders 46-годишният ирландец си спечели заслужено признание и вярна фен аудитория, която можеше да цитира репликите на Томи Шелби – ветеран от Първата световна война, превърнал се в безскрупулен престъпен бос в Бирмингам.
“Струва ми се, че хората остават малко разочаровани. За мен това е ОК – означава, че съм си свършил работата. Феновете на сериала са страхотни, но понякога ми е малко тъжно, че не мога да им осигуря тази харизма и увереност. Томи е моя пълна противоположност.”
Това казва Мърфи в интервюто си за Rolling Stone, когато обсъжда героя си от Peaky Blinders. Живее в родната си Ирландия, където за щастие не му обръщат особено внимание, когато се разхожда по улиците. “Обикновено съм вкъщи или с приятели, освен ако не трябва да снимам филм. Не обичам да ме снимат на улицата – струва ми се обидно.”
Килиън, който съвсем скоро ще видим в един от най-очакваните филми на 2023 г. – “Опенхаймер”, говори в интервюто и за славата. “Струва ми се, че най-качествените хора работят от любов към работата си, не заради нещо друго. Те просто изпитват необходимост да работят, а не просто да са известни или да печелят внимание”.
Точно това очакваме да видим и от ролята му в “Опенхаймер” на Кристофър Нолън, в който се проследява работата и живота на Робърт Опенхаймер – създателя на атомната бомба. “Това е най-добрият сценарий, който съм чел. Той (Нолан – б.а.) искаше всичко да е единствено през погледна на Опенхаймер. И смятам, че филмът е сензационен.”
Премиерата на “Опенхаймер” е на 21 юни. Peaky Blinders e наличен за стриймване в Netflix. А цялото интервю на Килиън Мърфи за Rolling Stone е тук.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ето от кого е наследила сексапила си Нина Добрев

В САЩ Денят на майката офицално се празнува през втората неделя на май. Това стана причина редица известни личности да се обърнат към своите социални мрежи, за да отдадат почит към жените, които са ги родили.  Изключение не направи и Нина Добрев. Актрисата с българско потекло използва този специален ден, за да сподели […]

Subscribe US Now