Защо Беър Грилс се отказа да е веган

Беър Грилс дори е писал книга, посветена на веган диетата си, към която се е придържал години наред. Но вече може да се каже, че е започнал нова глава в здравословния си начин на живот.
В най-скорошно си интервю за изданието GQ Беър признава, че официално се е отказал да бъде веган. Той сподели още защо е взел това решение и как са се променили хранителните му навици от тогава.
48-годишният водещ на предаването по Discovery “Оцеляване на предела”, с което стана известен, преди години беше открит привърженик на веганството. Сега обаче споделя, че е “против ядките. И против зърнените храни, пшеницата и зеленчуците. Те се отразиха негативно на здравето ми.”
Беър обяснява, че е усетил как веган диетата е разклатила здравето му и след като преди около две години е дал положителна проба за Covid, е решил да приема повече от храните, които е смятал за полезни. Ядял е доста зеленчуци и е пиел много пресни сокове. От консумацията им в дози, по-големи от обичайното обаче, са пострадали бъбреците му, които едва не са образували камъни.
“Колкото повече проучване правех, забелязвах, че суровите зеленчуци, действително не са добри за теб. Затова започнах да включвам пържоли от качествено месо и черен дроб. Обядът ми се състои от месо, яйца и млечни продукти, много масло и плодове. Черен дроб ям почти през ден. И започнах отново да ставам по-силен.”
Би било заблуда обаче да си мислим, че Беър Грилс изобщо вече не яде зеленчуци. Самият той признава, че от време на време си хапва от тях, но хранителните му навици са доста по-различни.
“Промених начина си на мислене, който вече не е в посока колко чудесни са зеленчуците, а в осъзнаване, че сме имали милиони години еволюция, които са ни създали така, че да се храним с месо, мляко и яйца. И плодове – сладки, в ярки цветове, и много мед. Така храненето е и много по-забавно.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Голите снимки на Джей Ло

Дженифър Лопес навърши 53 години в неделя, 23 юли. За да отпразнува повода, тя се съблече чисто гола за рождения ден. Направи го с ясна цел – рекламирайки най-новото си бизнес начинание – JLo Body от JLo Beauty. “Аз съм на възрастта, на която съм, но се чувствам невероятно и по-щастлива от всякога”, казва певицата пред […]