Защо британците вече харесват Кейт Мидълтън повече от принц Уилям

Принц Уилям и Кейт Мидълтън винаги са били сред най-харесваните личности в британския кралски двор. От години е ясно, че в един момент те ще станат новите крал и кралица, но в сложната ситуация в двореца не е ясно дали това ще се случи по-рано или по-късно от очакваното.
И въпреки че в последните месеци принцесата на Уелс не се появява на публични места, тя продължава да бъде най-коментирана – първо заради спекулациите около изчезването й, а след това заради признанието, че е болна от рак. И едно ново проучване след нагласите на британците показва интересна тенденция.
Според British YouGov, Кейт Мидълтън е станала най-харесваната кралска особа след публичното си изявление от 22 март. Така сега тя измести съпруга си принц Уилям от челната позиция в класацията от февруари до април 2024 г.
До февруари бъдещият крал печелеше 77% симпатии срещу 74% на принцесата на Уелс. А сега тя е със 76%, а той – със 73, пише New York Post.
Друго интересно разместване в класацията е, че на трето място сега е сестрата на крал Чарлз принцеса Ан, която печели 71% одобрение, а не самият монарх. Той също бе диагностициран с рак и е поставил повечето си ангажименти на пауза и именно тя го замества в голяма част от случаите.
Кралят остава четвърти със 63%, а веднага след него в челната петица е неговият брат принц Едуард. Кралица Камила пък остава по-назад в класацията с едва 50% от симпатиите на британците.
По-надолу пък са принц Хари и Меган Маркъл съответно с 31 и 26%. Техният рейтинг съвсем очаквано спадна драстично след напускането им на кралския двор и всички скандали, които го последваха. А принц Андрю, другият брат на крал Чарлз, който бе отлъчен заради секс скандал, има едва 6% одобрение, което също не е изненада.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Анди Гарсия в 19 факта

Днес, 12 април, рожден ден празнува американският актьор и режисьор Анди Гарсия.  Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now