Защо Брус Дикинсън напуска Iron Maiden през 90-те години

Емблематичният и успешен певец обикновено се смята за най-трудният за заместване член на всяка една група. А когато става дума вокалист като Брус Дикинсън, това, оказва се, е задача невъзможна.
И когато Дикинсън напуска Iron Maiden в началото на 90-те години на миналия век, сред почитателите на хеви метъла остава огромна празнина.
Брус се присъединява към Iron Maiden през 1981 г. и е фронтмен на групата в седем поредни албума. Докато не взема решението да се отдаде на солова кариера. Последното му изпълнение с колегите му е на 28 август 1993 г., в Лондон, издадено по-късно като концертно видео със заглавие Raising Hell.
Това е едно от най-уникалните представления на метъл легендите. В в него участва илюзионистът Саймън Дрейк, който “убива” Брус на сцената – което символизира смъртта на прочутата първа ера на Iron Maiden с Дикинсън като фронтмен.
В автобиографичната си книга “За какво служи този бутон”, издадена през 2017 г., Брус Дикинсън разказва за последните си дни в Iron Maiden. “Прибирахме се у дома след турне и това беше поредният самодоволен успех. Бях се опитал неведнъж да изразя загрижеността си относно качеството на звука и продукцията на нашите албуми и липсата на честна критика в групата. Но всички ме изгледаха така, сякаш съм си изгубил ума. Мисля, че бавно се движехме към творческо изчезване.”
Тогава певецът осъзнава, че е време да напусне Iron Maiden, пише Loudwire.
Дикинсън е заменен от певецът Блейз Бейли, който официално се присъединява към бандата през 1994 г. Двата албума, които са издадени с него бележат продължителен спад в успеха на британските метъл ветерани. Гласът му е доста по-различен от този на Дикинсън и бележи радикално отклонение от това, с което феновете са свикнали.
Брус Дикинсън има по-голям успех. Соловата му кариера е добре приета по целия свят. Още през 1990 г. той издава Tattooed Millionaire, в който по забавен начин се усещат рок влияния от 70-те години. Неговият наследник, странно озаглавеният Balls to Picasso от 1994 г., е по-сериозен опит за самостоятелен албум. От него произлиза красивият акустичен хит “Tears of the Dragon”, най-известната песен на Брус.
Следват Skunkworks през 1996 г., Accident of Birth и The Chemical Wedding – които с основание се нареждат сред най-добрите метъл албуми, издадени през съответните години, 1997 и 1998 г.
Въпреки успеха си обаче Брус Дикинсън все пак се завръща в Iron Maiden. Това се случва през 1999 г. и оттогава съставът на групата е непроменен. И утвърждава статута си на най-велика метъл банда в света.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ще успее ли Чарлз този път

През март тази година крал Чарлз и съпругата му Камила трябваше да направят първото си официално посещение в чужбина като монарси. Двамата трябваше да посетят Франция, а след това Германия. В последствие обаче трите дни, които трябваше да прекарат във Франция отпаднаха от програмата. Причината за това бяха масовите протести […]

Subscribe US Now