Защо Чарлз и Камила ще имат втора коронация

След 6 май освен документално, Чарлз III е официално крал и по всички канони на Църквата на Англия. Това обаче не го прави безусловно монарх и на Шотландия – тази част на Великобритания винаги е имала нужда от специално “убеждаване”.
Точно за това е планирана и специална “шотландска коронация”, наречена Служба за посвещение и благодарност. За нея крал Чарлз и кралица Камила ще пристигнат в Шотландия в началото на юли.
По традиция по това време се състои Седмицата на Холирод, през която монархът организира градинско парти в Единбург, връчва почетни звания и участва в редица събития в Шотландия. Градинското парти е предвидено за 4 юли и ще бъде първото на Чарлз, откакто е крал.
Макар все още Бъкингамският дворец да не е обявил дата за Службата за посвещение и благодарност, се предполага, че тя ще се състои на 5 юли. Като потвърждение за това се приема факта, че тронната зала на двореца в Единбург е затворена за посещения от 4 до 6 юли.
А на 5 юли целият замък ще бъде затворен за посещения, като причината за това вероятно е фактът, че шотландските кралски атрибути ще бъдат изнесени в катедралата “Сейнт Джилс” за службата.
Те включват шотландска кралска корона, меч и скиптър. Както вече знаем, коронацията има най-вече религиозно значение за монарсите на Великобритания. И докато тази в Лондон беше в традициите на Църквата на Англия, тази в Единбург трябва да убеди шотландците в легитимността на новия крал.
През 1953 г. младата кралица Елизабет Втора също пристига в катедралата “Сейнт Джилс” малко след коронацията си в Уестминстърското абатство в Лондон, за да посвети службата си като монарх и на поданиците си в Шотландия, съобщават ни Royal Central.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Свалячи налазиха Кобилкина след развода, тя се похвали... СНИМКА

Сексоложката Наталия Кобилкина се похвали в социалните мрежи с доста мъжко внимание, след като обяви новината за развода си. След 9 години брак брюнетката реши да сложи край на семейната идилия с Такис Дретакис, въпреки че многократно досега е убеждавала, че знае тайната на успешната връзка и брак.  Сега обаче, не това […]

Subscribe US Now