Изненадващото новогодишно решение на Мел Си

Стотици хора в планинския курорт Закопание в южна Полша със сигурност ще останат разочаровани, ако са резервирали празнуването на Нова година там. На празничния концерт вечерта трябваше да участва Мел Си.
Звездата от Spice Girls обаче изненадващо обяви, че отменя концерта си в града заради “проблеми, които засягат общностите, които подкрепям”. Тя не уточнява точно кои проблеми и общности има предвид, но е ясно, че става дума за правата на ЛГБТИ хората.
Канселирането на концерта идва вследствие на множеството критични коментари, които тя получи след обявяването на концерта в Закопание, организиран от държавната телевизия TVP. Решението на Мел Си беше подкрепено от леви политици в страната като Роберт Биедрон и Беата Масиевска.
От ВВС припомнят, че в последните години в Полша се засилва враждебността към хората с различна сексуална ориентация. Браковете между еднополови двойки, както и осиновяването на деца от такива в страната не са разрешени.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо принц Луис е по къси панталонки на Коледа

Ето че първата Коледа без кралица Елизабет Втора отмина. Крал Чарлз Трети произнесе коледното си обръщение от параклиса в Уиндзор, където са погребани майка му и баща му. А кралското семейство се събра за празниците в двореца Сандрингам, както повелява традицията. Един от най-очакваните моменти беше преминаването на почти всичките […]