Защо кралицата на Норвегия не харесва американците

Преди няколко месеца първородното дете на норвежкия крал и кралица шокира всички, като обяви годежа си за алтернативния американски лечител Дюрек. Тази седмица пък кралският двор на Норвегия съобщи, че Марта-Луизе се оттегля от официалните си задължения.
И макар да не е престолонаследничка, а предстоящата сватба за Дюрек да се очаква от всички, в крал Харалд и кралица Соня се усети известно огорчение от случващото се с 51-годишната им дъщеря.
Двамата дори счетоха за нужно да дадат пресконференция по повод оттеглянето на принцесата. “Американците нямат идея какво значи кралство”, каза 85-годишната кралица. “Просто не го разбират. Той си мислеше, че може да прави каквото си иска без това да ни се отрази”, допълва още тя по повод бъдещия си зет шаман Дюрек.
Кралицата обаче допълва, че решението за Марта-Луизе е в интерес на всички. “Макар да не сме съгласни помежду си за някои неща, сме щастливи заедно”, каза още тя и допълни, че Дюрек е “страхотен човек” и “наистина е забавен”.
От Associated Press пък цитират крал Харалд, също на 85, който казва, че съжалява за оттеглянето на дъщеря си от задълженията, свързани с кралската корона. Но “се съгласихме да не сме съгласни помежду си”, допълва той с усмивка.
Самата Марта-Луизе използва официалния си профил в Instagram, за да потвърди решението и да обяви, че двамата с годеника й Дюрек Верет са в хармония с него. Престолонаследник на Норвегия е по-малкият брат на Марта-Луизе принц Хаакон.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Коe e новото гадже на Мелинда Гейтс

Мелинда и Бил Гейтс подадоха молба за развод през май 2021 г., а през август раздялата им беше официално финализирана. За 27-годишния си брак бившата вече двойка е отгледала три деца – Дженифър (26 г.), Рори (23 г.) и Фийби (20 г.). Колкото и време да е минало от развода […]