Защо майката на покойния Ангъс Клауд съди Johnson & Johnson

Изминаха два месеца от неочакваната новина за смъртта на актьора от “Еурофия” Ангъс Клауд. Като миналия месец стана ясна и причината за смъртта му.
Оказа се, че 25-годишният Калуд е починал в следствие на свръхдоза от фентанил, кокаин, метамфетамин и още други субстанции. От Entertainment Tonight разбираме, че майката на актьора Лиса е завела дело срещу Johnson & Johnson.
Но в случая синът ѝ и неговата смърт нямат нищо общо, а тази на нейният съпруг и баща на Ангъс Клауд – Джоузеф. От документите, подадени в съда, става ясно, че Лиса твърди, че съпругът ѝ, който е починал от рак, е използвал бебешка пудра на марката в продължението на почти 50 години.
И именно тази пудра, която вече е изтеглена от пазара, е допринесла за тежката му болест. И по-точно вдишването на азбест от пудрата. Оказва се, че това далеч не е първото подобно дело срещу Johnson & Johnson заради минерала.
Лиса твърди, че покойният ѝ мъж е използвал пудрата на компанията ежедневно след баня и за обувките си от 1957 г. до смъртта си преди няколко месеца. Според CBS News, от Johnson & Johnson твърдят, че бебешката пудра, която вече не се продава, е безопасна и не причинява рак.
Въпросната пудра бе изтеглена от компанията тази година след множество дела от жени, които обвиняват компанията, че използването на тяхната пудра е им е причинил или рак на яйчниците, или мезотелиом, който атакува белите дробове. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Цялата истина за скандалното минало на Milli Vanilli

Фаб Морван, останалият жив член от популярното през 80-те години на миналия век дуо Milli Vanilli, направи любопитно признание. 57-годишният изпълнител сподели, че той и покойният му партньор Роб Пилатус са били буквално “прелъстени” от обещанията за слава и златни записи преди последвалия прословут скандал. Това и други признания за […]