Тежката диагноза на една тенис легенда

Легендарната бивша тенисистка Мартина Навратилова е диагностицирана с рак на гърлото и рак на гърдата. 18-кратната шампионка от Големия шлем на сингъл, която преди това имаше рак на гърдата през 2010 г., ще започне лечение в Ню Йорк по-късно този месец. 66-годишната Навратилова каза, че и двата рака са били открити в ранен стадий.
“Този двоен удар е сериозен, но поправим. Надявам се за добър изход. Известно време нещата ще бъдат тежки, но ще се боря с всичките си сили”, споделя Навратилова, която преди 13 години се пребори с рак на гърдата.
Навратилова забелязва увеличен лимфен възел на шията си по време на ноемврийските финали на Женската тенис асоциация във Форт Уърт, Тексас. Последвалата биопсия разкрива рак на гърлото в първи стадий. По време на тестовете е открита и бучка в гърдите й, която по-късно е диагностицирана като несвързан рак.
“И двата вида рак са в ранен стадий и са със страхотни резултати”, цитират от BBC Мери Грийнъм, която е представител на Навратилова. Навратилова трябваше да отразява този месец Откритото първенство на Австралия от студиото на Tennis Channel в Мелбърн, но вместо това ще се появява от време на време от разстояние.
Деветкратната шампионка на сингъл на Уимбълдън, споделя, че се е чувствала “безпомощна”, след като през 2010 г. е била диагностицирана с рак, но сега решава да оповести публично новината, за да помогне на други жени, страдащи от подобни здравословни проблеми, да бъдат силни и да се борят.
Мартина Навратилова е родена в Прага през 1956 г., а от 1981 г. насам има американско гражданство. Тя е една от най-великите тенисистки в историята, като има общо 58 титли от Големия шлем. Навратилова е тенисистката с най-много титли (167) и победи (1442) на сингъл в Оупън ерата.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато Мишел Обама не е можела да понася Барак Обама

Наскоро Мишел и Барак Обама отпразнуваха 30-ата годишнина от сватбата си и се похвалиха с мили постове в Instagram. Колкото и перфектно да изглеждаше всичко на снимки, както често се оказва, картинката в действителност може да бъде и доста по-различна. Двойката се среща за първи път през 1989 г., като […]