Защо Роджър Федерер призна, че не е отдала нужното уважение на Новак Джокович

Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал са тримата тенисисти, които доминират в ATP през последните около 20 години. 
Те винаги са демонстрирали спортсменски отношения, когато се срещат на и извън корта. Но Роджър Федерер призна, че има някои неща, за които съжалява и до днес.
В документалния сериал за последните 12 дни от кариерата си – Federer: Twelve Final Days, швейцарецът говори за голямото съперничество и появата на сръбския тенисист в картинката.
И макар Джокович да държи няколко рекорда в тениса, които според някои го правят най-великия, то признанието на постиженията му не е такова, каквото е за Федерер и Надал. 
Швецарецът има обяснение за това. Според него, феновете на тениса са били влюбени в идеята за съревнование между него и Надал и когато звездата на Новак Джокович е изгряла, е “развалил купона”.
“Тогава Новак се появи със силната си личност и невероятното желание да спечели на всяка цена. Мисля също, че Новак беше предизвикан от връзката с феновете. Мисля, че този дълбок фокус може би изплаши някои хора”, казва Федерер във Federer: Twelve Final Days, пише Eurosport.
Швейцарецът допълва, че според него сърбинът е останал неразбран. Но сега, когато вижда нещата по-ясно, той разбира какви са ценностите на Джокович и колко много той държи на семейството си.
Рдожър Федерер си спомня и първия път, в който е играл срещу Новак Джокович. Това е било през 2006 г. в Монако и след мача швейцарецът си е помислил, че съперникът му не играе никак лошо.
“Въпреки че имаше известен шум около него, не бях напълно убеден. Мисля, че не отдадох на Новак уважението, което заслужаваше, заради техническите му недостатъци”, признава Федерер. Но допълва, че с времето сърбинът е подобрил изключително много всички аспекти от играта си, което го е превърнало в “чудовищен играч”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мрачните тайни на семейство Тръмп - племенникът на Доналд Тръмп, който ще разкрие цялата истина

В последно време става все по-ясно как на горните етажи на властта в САЩ работата също не е чиста. Тъкмо научихме, че Хънтър Байдън – синът на настоящия президент Джо Байдън, е бил признат за виновен по цели три обвинения и тепърва предстои да разберем дали ще влезе в затвора. […]

Subscribe US Now