Защо сложиха прякор на Тейлър Суифт земетресението

Тейлър Суифт определено изживява апогея на кариерата си – всеки един от концертите ѝ от турнето Eras Tour е напълно разпродаден.
И поне към момента изглежда така, че феновете на изпълнителката ще я направят още по-богата. Оказва се, че концертите на Суифт са толкова наелектризиращи, че карат земята да се тресе. Съвсем буквално.
Според сеизмолога Джаки Каплан-Ауербах, на два от концертите на Тейлър Суифт в Сиатъл, САЩ, земята в околността се е разтресла толкова силно, че уредите са показали магнитуд от 2.3 по Рихтер.
Но не можем да говорим за същинско земетресение, защото то е свързано с разместване на земните пластове, докато в този случай става дума за толкова силни вибрации, които са накарали земята да се тресе. 
Веднага, разбира се, на явлението бива сложено името “Суифт земетресението” (Swift Quake), което се сравнява с друго такова в Сиатъл от 2011 г. “Beast Quake” е регистрирано заради радостта на фенове на американския футбол.
Тогава те реагират бурно на тъчдаун по време на мач между Сиатъл Сийхоукс и Ню Орлиънс Сейнтс. Оказва се, че феновете на концертите на Тейлър Суифт са разтърсили земята два пъти по-силно от тези на Сиатъл през 2011 г.
Пред CNN сеизмологът Джаки Каплан-Ауербах пояснява, че предизвиканото разтърсване на земята може да не е причинено само и единствено от подскачащите и танцуващи фенове на изпълнителката. Пръст може да има озвучаването.
До този извод се стига след като биват прегледани внимателно данните. В двете вечери, в които Тейлър Суифт е имала концерти в Сиатъл, земните разтърсвания продължават през целия период на представленията. Докато при “Beast Quake” всичко утихва в рамките на няколко секунди.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Трудното лято на крал Чарлз

Британското кралско семейство няма как да ни изненада с избора си на дестинации за лятна почивка. От години членовете му избират почти едни и същи места, като обикновено те се намират във Великобритания… и са тяхна собственост. Крал Чарлз също не изневери на традицията. В края на юли настана време […]