Трудното лято на крал Чарлз

Британското кралско семейство няма как да ни изненада с избора си на дестинации за лятна почивка. От години членовете му избират почти едни и същи места, като обикновено те се намират във Великобритания… и са тяхна собственост.
Крал Чарлз също не изневери на традицията. В края на юли настана време за първата му лятна ваканция като действаш монарх и той се отправи към графство Кейтнес в северната част на Шотландия.
Там се намира замъкът Мей – неголям замък, който през 1952 г. е закупен от кралицата-майка, майката на Елизабет Втора. Тя възстановява полуразрушената постройка и прокарва вода, и ток.
Оттогава Мей се ползва като кралска резиденция, а Чарлз и Камила обичат да отсядат там именно през август. Кралят пристигна там на 29 юли и ще остане около седмица, след което ще се отправи към Бъркхол.
Това е другата му резиденция в Шотландия, която се намира в непосредствена близост до двореца Балморал – любимото място на покойната Елизабет Втора. Именно там Чарлз и Камила за първи път като монарси ще посрещнат други членове на кралското семейство за обща ваканция.
Очаква се в Балморал през идния месец да пристигнат принц Уилямс със съпругата си Кейт Мидълтън и трите им деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис, пишат Hello.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато някой засенчи принцеса Шарлийн

Принцеса Шарлийн несъмнено е една от най-обичаните кралски особи в Европа. До голяма степен тя си спечели симпатии покрай дългото боледуване, което беше принудена да изкара далеч от семейството си. В последната година обаче Шарлийн е в Монако и редовно участва в светски събития. А едно от най-важните в календара […]

Subscribe US Now