Защо жените достигат до оргазъм много по-трудно от мъжете

Вероятно всеки е виждал сексуална сцена от телевизионно предаване или филм, в която двете участващи страни в половия акт задължително получават оргазъм. Но това е нещо, което съвсем не отговаря на действителността.
Защото по време на сексуални контакти жените получават много по-малко оргазми от мъжете. Това се нарича “разлика в оргазмите” и е документирана в научната литература от повече от 20 години.
В едно проучване, проведено сред повече от 50 000 души, 95 % от хетеросексуалните мъже заявяват, че обикновено или винаги “стигат до края” при сексуален контакт, докато само 65 % от хетеросексуалните жени споделят същото.
А любопитното е, че много изследвания показват, че жените изпитват повече удоволствие, когато се самозадоволяват, отколкото когато са с партньор, както и при секс във връзка в сравнение със случаен секс. А още по-любопитното е, че жените получават повече оргазми, когато правят секс с други жени.
Обяснението се дължи на факта, че по-голямата част от жените се нуждаят от клиторна стимулация, за да достигнат кулуминация – което е логично, като се има предвид, че клиторът и пенисът произлизат от един и същи вид тъкан. И двата органа са пълни с чувствителни на допир нервни окончания и еректилна тъкан.
Оттук идва и основната причина за разликата в оргазмите – просто жените не получават необходимата стимулация. А културните послания за превъзходството на половия акт допринасят за това – наистина безброй филми, книги и пиеси показват жени, които получават оргазъм само от полов акт.
Подобни послания създават представата, че сексът трябва да протича винаги по един начин: предварителна игра, чиято цел е само да подготви жената за полов акт, полов акт, мъжки оргазъм и… край. В тази версия на секса задачата на мъжа е да “подари” на жената оргазъм, като “издържи” колкото може по-дълго време.
Нищо чудно, че заради това мъжете се чувстват по-мъжествени и силни, когато партньорката им получи оргазъм по време на полов акт. И не е изненадващо и, че жените симулират, за да защитят егото на партньора си.
Вероятно промяната на начина, по който гледаме на секса като цяло би могла да помогне за подобряване тази ситуация. Важно е мъжете да отчитат факта, че жените нямат ограничен биологичен капацитет за оргазми и като цяло възприятието за клитора може да промени “правилата на играта”.
Това означава, че двойките трябва да се освободят от стария сценарий, който изисква прелюдия, последвана от полов акт и край. Вместо това те могат да се стремят да си доставят удоволствие чрез орален секс или ръчна стимулация.
А равенството на оргазмите е свързано с много повече от качествен секс. Много жени споделят, че след като са се почувстват по-силни в спалнята, стават по-уверени и в останалата част от живота. Усещането за право на удоволствие увеличава способността на жената да казва на партньора си какво иска в сексуален план, включително и да се предпазва от неща, които не ѝ носят удоволствие и да отказват сексуални действия, които не са ѝ приятни, пише IFL Science.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

На почивка с бившия ли е Ирина Шейк

В последно време се говори, че Ирина Шейк и Том Брейди са най-новата звездна двойка. Според източници на западните медии той се чувства привлечен от нея, а тя “много си пада по него”. Двамата явно намират и време, което да прекарват заедно, въпреки че се опитват да скрият връзката си. […]

Subscribe US Now